Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V Norimberku uspěla v prvním kole jen Karolína Plíšková

Norimberk - Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Norimberku jako jediná z českých tenistek do druhého kola. Dvaadvacetiletá hráčka porazila pátou nasazenou Rakušanku Yvonne Meusburgerovou 6:3, 6:4. Ze hry venku jsou Iveta Melzerová, jež po návratu na kurty po dlouhodobém zranění stále čeká na první výhru ve dvouhře, Barbora Záhlavová-Strýcová i Tereza Martincová.

Plíšková zvládla v prvním vzájemném zápase s třicetiletou Rakušankou výborně úvodní set, v němž soupeřce dvakrát sebrala podání. Ve druhé sadě sice sama dvakrát o servis přišla, dokázala ale proměnit tři brejkboly a při podání Meusburgerové využila po hodině a 17 minutách hry druhý mečbol.

Její další soupeřkou bude o dva roky mladší Alison van Uytvancková. S Belgičankou, která figuruje v žebříčku WTA o 30 míst za Plíškovou na konci elitní stovky, na okruhu ještě nikdy nehrála.

Jednatřicetiletá Melzerová, dříve Benešová, prohrála v prvním kole se čtvrtou nasazenou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny 5:7 a 4:6. Manželka rakouského tenisty Jürgena Melzera se letos vrátila na okruh WTA po rok a půl dlouhé zdravotní pauze. Před Norimberkem prohrála v 1. kole bez zisku setu rovněž v Acapulcu, Indian Wells a v Miami.

Záhlavová-Strýcová nepřešla na německé antuce přes úvodní kolo stejně jako minulý týden na turnaji ITF v Praze. Nad její síly byla druhá nasazená Kanaďanka Eugenie Bouchardová, se kterou prohrála 0:6, 3:6.

Martincová se dostala do soutěže jako lucky loser místo unavené Slovenky Karolíny Schmiedlové, jež hrála v neděli finále v Praze na Spartě na turnaji ITF. S Australankou ruského původu Anastasií Rodionovovou prohrála devatenáctiletá Češka 1:2 na sety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články