Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

V Monterrey do sebe všechno zapadlo, libovala si populární Bouzková

Mexiko je zřejmě pro tenistku Marii Bouzkovou zemí zaslíbenou. Před pěti lety v Acapulcu zde hrála první turnaj mezi elitou a v neděli v Monterrey těsně nedosáhla na první trofej na okruhu WTA. Po prohrané finálové bitvě s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou promluvila jednadvacetiletá Češka k publiku i ve španělštině, čímž si ještě více získala tamější publikum.

Tenistka Marie Bouzková
zdroj: ČTK/EFE autor: Miguel Sierra

"Asi ze mě měli legraci, ale to je v pohodě," uvedla Bouzková s úsměvem. "Ráda říkám něco zábavného v jazyku, kterému lidi rozumí, aby se zasmáli."

Mexické obecenstvo si získala už v minulosti a při zápasech v Monterrey měla skoro domácí prostředí. I proto byla po semifinálovém vítězství nad Britkou Johannou Kontaovou dojatá k slzám. "Cítila jsem od lidí obrovskou podporu," pokračovala.

Zároveň byla nadšená z premiérového postupu do finále turnaje WTA, kde potrápila Svitolinovou. S favorizovanou Ukrajinkou prohrála až ve třech setech a po třech hodinách. "Finále mi hodně dalo. Zpočátku nebylo snadné se koncentrovat, protože pro mě bylo všechno nové, ale nakonec z toho byla skvělá show."

Je nám líto, video expirovalo.
Bouzková padla v Monterrey až ve finále

Bouzková uspěla v Monterrey poté, co na úvod sezony nemohla přejít na turnajích WTA přes první kolo. V Brisbane sice zvládla kvalifikaci, ale v hlavní soutěži nestačila na Madison Keysovou. Neuspěla ani v Hobartu, na Australian Open jí vystavila stop Japonka Naomi Ósakaová a první zápas pro ni znamenal konečnou i v Acapulcu.

Stále usměvavá pražská rodačka přesto neztrácela víru. "Měla jsem pár těžkých losů. Nedokázala jsem utkání vyhrát, ale vzala jsem si z nich pozitiva a pracovala na tom, co můžu zlepšit. Dál jsem tvrdě pracovala a myslím, že v Monterrey do sebe všechno zapadlo," konstatovala nově 47. hráčka světa.

Z Monterrey se přesunula do Guadalajary a na letišti v zemi viděla svůj portrét. "Ohromující." 

Je jasné, že na turnaji tzv. 125 Series WTA, na kterém by měla příští týden obhajovat loňské finále, bude mít zase velkou diváckou podporu. "Ještě jsem ani netrénovala a už se tady cítím jako doma," zakončila Bouzková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články