Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V Hamburku dohrál Hernych, Hladíková se loučí s Bad Gasteinem

Hamburk (Německo) - S turnajem v Hamburku se rozloučil poslední český tenista. Jan Hernych nestačil na jedenáctého nasazeného Victora Haneska z Rumunska, kterému v několikrát přerušeném utkání kvůli dešti podlehl 2:6 a 3:6. Českému tenisu se nedařilo ani v Bad Gasteinu. Při premiérové účasti na turnaji elitního okruhu WTA totiž vypadla česká tenistka Tereza Hladíková ve druhém kole. Devatenáctiletá Češka nestačila na sedmou nasazenou Annu-Lenu Grönefeldovou, které podlehla po setech 3:6 a 2:6.

Třicetiletý Hernych nedokázal Haneska porazit ani na třetí pokus v kariéře. Letos s aktuálně 31. tenistou světového žebříčku prohrál na Australian Open, před čtyřmi lety pak v St. Pöltenu. Před Hernychem se s hamburskou antukou rozloučil v prvním kole Ivo Minář, který prohrál s Italem Fabiem Fogninim.

Hladíková, vítězka loňského turnaje ITF v Přerově, se do hlavní soutěže v Rakousku dostala jako náhradnice za Italku Francesku Schiavoneovou. V prvním kole vyřadila domácí Melanii Klaffnerovou. 

Grönefeldová, která v prvním kole porazila Zuzanu Ondráškovou, se může s Češkou utkat i ve čtvrtfinále. Její soupeřkou bude vítězka duelu mezi čtvrtou nasazenou Ivetou Benešovou a Andreou Petkovicovou z Německa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články