Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Estorilu se z vítězství radovala jen Záhlavová-Strýcová

Estoril (Portugalsko) - Z trojice českých tenistek, které se dnes představily na antukových kurtech v Estorilu, postoupila do druhého kola jen Barbora Záhlavová-Strýcová. Ve dvou setech porazila Španělku Silvii Solerovou 7:5 a 6:4. Její krajanky Petra Kvitová a Petra Cetkovská se naopak se soutěží ve dvouhře musely rozloučit už po svých úvodních zápasech.

Záhlavová-Strýcová nastoupila proti Španělce Silvii Solerové a hráčku z konce druhé stovky světového žebříčku ve dvou setech porazila. V obou sadách však musela otáčet výsledek. V tom prvním po ztrátě servisu prohrávala už 2:5 a ani druhý nezačal pro českou tenistku nejlépe, protože to záhy bylo 0:4. Sérií šesti gamů však duel dovedla do vítězného konce a v dalším kole ji čeká sedmá nasazená Izraelka Šahar Peerová.

Devatenáctiletá Kvitová, jež plnila roli turnajové pětky, podlehla Yanině Wickmayerové z Belgie 2:6 a 4:6. Kvitová, která je ve světovém žebříčku na 38. místě, o 50 příček výš než její přemožitelka, vypadla v prvním kole na okruhu WTA potřetí za sebou.

Cetkovská nestačila na Jekatěrinu Makarovovou, šestá nasazená Ruska vyhrála 6:4 a 6:3. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Prostějova udělala osm dvojchyb a prohrála v úvodním kole na druhém turnaji po sobě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články