Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

V Dauhá vyhrála Halepová, ve finále deblu neuspěla Peschkeová

Dauhá - Rumunská tenistka Simona Halepová získala na turnaji v Dauhá po šesti loňských triumfech svůj první letošní a také nejcennější titul v kariéře. Ve finále porazila 6:2, 6:3 Němku Angelique Kerberovou. V souboji o titul ve čtyřhře neuspěla Květa Peschkeová.

Dvaadvacetiletá Halepová vyhrála své sedmé finále za sebou a v novém vydání žebříčku se v pondělí posune na devátou pozici. Naopak Kerberová, jež v Dauhá vyřadila tři české tenistky, potvrdila špatnou úspěšnost v rozhodujících zápasech - prohrála šestý z posledních sedmi.

Peschkeová útočila v katarské metropoli na deblový titul, který mohl být jejím už sedmadvacátým na okruhu WTA. V prvním finále se staronovou spoluhráčkou Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, s níž na začátku sezony obnovila spolupráci po roce a půl, prohrály finále s nasazenými dvojkami Pcheng Šuaj z Číny a Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu 4:6 a 0:6.

Osmatřicetiletá deblová specialistka Peschkeová letos už vyhrála turnaj v Paříži. Před dvěma týdny tam byla její spoluhráčkou Němka Anna-Lena Grönefeldová.

Finálové zápasy turnaje v Dauhá:

Dvouhra: Halepová (7-Rum.) - Kerberová (6-Něm.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra: Pcheng Šuaj, Hsieh Su-Wei (2-Čína/Tchaj-wan) - Peschkeová, Srebotniková 6:4, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články