Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Bad Gasteinu postoupily Záhlavová a Hradecká, Hájek dohrál v Hamburku

Bad Gastein (Rakousko) - Z pěti českých tenistek, které byly dnes v akci na turnaji v Bad Gasteinu, postoupily do druhého kola jen Lucie Hradecká a Sandra Záhlavová, jež porazila finalistku pražského turnaje Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Na antuce v Rakousku vypadly i Klára Zakopalová a Iveta Benešová. Šestá nasazená Záhlavová-Strýcová měla v nohách těžkých pět zápasů pražského turnaje, kde dosáhla zatím svého největšího seniorského úspěchu. Proti sestřenici svého manžela od počátku tahala za kratší konec a prohrála ve dvou setech 5:7 a 3:6.

Fedcupová reprezentantka Hradecká navázala na své úspěšné tažení pražským turnajem, kde vypadla až v semifinále s pozdější vítězkou Ágnes Szávayovou. Devatenáctiletou rodačku z Chomutova reprezentující Rakousko Nikolu Hofmanovou porazila hladce 6:2, 6:2.

Pozici turnajové čtyřky nepotvrdila osmadvacetiletá Zakopalová. Ta měla v červnu výbornou formu, kterou proměnila v triumf na turnaji ITF v Marseille i osmifinálovou účast ve Wimbledonu. Kvůli horečce však musela vynechat minulý týden turnaj v Praze a nyní předčasně opouští i další antukový podnik v Rakousku. Němce Julii Görgesové podlehla 2:6, 7:5 a 1:6, když se jí nedařilo především na servisu.

Na své matné výkony z posledních měsíců navázala Benešová, jež prohrála v prvním kole turnaje WTA pošesté z posledních sedmi pokusů. Vítězka květnového turnaje ve Fezu, jež od té doby postoupila do druhého kola pouze minulý týden v Praze, vypadla po setech 4:6, 0:6 s nasazenou jedničkou Andreou Petkovicovou z Německa.

Hájka vyřadil ve druhém kole v Hamburku Ferrero

Tenista Jan Hájek vypadl na turnaji v Hamburku v druhém kole. Šestadvacetiletý daviscupový reprezentant, který předminulý víkend přispěl ke čtvrtfinálové výhře v Chile, dnes podlehl 6:7 a 1:6 Juanu Carlosi Ferrerovi ze Španělska. Čtyřiaosmdesátý hráč světa Hájek prohrál s bývalou světovou jedničkou Ferrerem i třetí vzájemný zápas, přičemž pokaždé na něj nestačil na jiném povrchu. V roce 2007 mu podlehl na tvrdém podkladu v Austrálii i na trávě ve Wimbledonu, dnes neuspěl na antuce.

Kvitová vypadla v Portoroži v 1. kole

Tenistce Petře Kvitové nevyšel přechod na tvrdý povrch z trávy, na níž před téměř třemi týdny senzačně postoupila do semifinále Wimbledonu. Česká fedcupová reprezentantka podlehla na turnaji v Portoroži v prvním kole Švýcarce Stefanii Vögeleové 5:7 a 2:6. Třicátá hráčka světového žebříčku Kvitová byla ve Slovinsku nasazená jako číslo dvě, roli favoritky však nenaplnila. Dvacetiletá rodačka z Bílovce ztratila pětkrát své podání a švýcarské vrstevnici podlehla za hodinu a půl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články