Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Bad Gasteinu nepřešly 1. kolo čtyři Češky

Bad Gastein - Přechod z trávy na antuku se českým tenistkám vůbec nepovedl. Na turnaji v rakouském Bad Gasteinu skončily v 1. kole hned čtyři hráčky. Kristýna Plíšková nenavázala na pondělní postup svého dvojčete Karolíny, prohrála i senzační wimbledonská osmifinalistka Tereza Smitková, loňská finalistka Andrea Hlaváčková a také Kateřina Siniaková.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Nejblíže k postupu měla Smitková. Proti obhájkyni titulu a domácí turnajové šestce Yvonne Meusburgerové ji dělily od postupu dva fiftýny, jenže bezmála tříhodinovou bitvu prohrála. Ve třetí sadě přitom devatenáctiletá Smitková vedla 5:4 a 30:0.

Hlaváčková podlehla 2:6, 3:6 sedmé nasazené Italce Camile Giorgiové. Siniaková nezastavila italskou favoritku Saru Erraniovou a Kristýna Plíšková prohrála s Američankou Shelby Rogersovou 7:6, 5:7, 4:6.

Dvaadvacetiletá Plíšková získala proti o rok mladší Rogersové první set v tie-breaku a i obě další sady byly vyrovnané. Rodačka z Loun však v obou případech nezvládla závěr, když při svém servisu nechala soupeřku získat rozhodující game na 5:7 i 4:6.

Její sestra a nasazená osmička Karolína se ve 2. kole utká s rumunskou kvalifikantkou Anou Bogdanovou, která postoupila po skreči Chorvatky Ajly Tomljanovičové za stavu 6:3, 3:0. 

Výsledky:

Dvouhra - 1. kolo: Meusburgerová (6-Rak.) - Smitková (ČR) 7:6 (11:9), 4:6, 7:5, Falconiová (USA) - Larssonová (Švéd.) 6:3, 6:3, Scheepersová (JAR) - Duqueová Mariňová (Kol.) 6:1, 6:2, Ormaecheaová (Arg.) - Jakšičová (Srb.) 6:3, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo: Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (2-ČR) - Neuwirthová, Toljanová (Rak.) 6:2, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články