Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Utkání s Belgií otevřou Berdych s Olivierem Rochusem

Bree (Belgie) - Tomáš Berdych rozehraje utkání tenistů v prvním kole Davisova poháru proti Belgii. Soupeřem české dvojky bude v pátek od 13:00 na měkké antuce v Bree Olivier Rochus. Druhou dvouhru obstarají Radek Štěpánek a Xavier Malisse. Do čtyřhry Navrátil tradičně nahlásil zbývající členy týmu Lukáše Dlouhého a Jana Hájka, ale v sobotu tým určitě změní. Belgičané spoléhají na dvojici Olivier Rochus, Steve Darcis. Pořadí zápasů určilo dnešní losování. Přímé přenosy vysílá ČT2.

Češi se v Belgii pokusí odrazit ke stejné cestě jako loni, kdy poprvé po 29 letech postoupili do finále. V boji o salátovou mísu v prosinci ale nestačili na Španělsko, kterému podlehli 0:5. "Přijeli jsme sem vyhrát a těžko se můžeme vymlouvat na to, že bude kurt měkký a budou tam díry," řekl kapitán Jaroslav Navrátil v Belgii. "Papírovými favority jsou Češi. Oni musí vyhrát, což je občas dobré pro tým, který nemá co ztratit," uvedl Malisse, který porazil českou jedničku Štěpánka začátkem února na turnaji v San Jose.

Štěpánka trápí zvýšená teplota

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Lukášem Hronem

Štěpánek kvůli zvýšené teplotě ve středu vynechal oficiální večeři. Věří však, že v pátek na utkání s Xavierem Malissem už bude v pořádku. "Včera (ve středu) to nebylo ideální. Něco na mě začalo padat. Začaly mě bolet klouby, takže jsem radši zvolil odpočinek a nezúčastnil se oficiální večeře," řekl Štěpánek českým novinářům po dnešním losu v Bree. "Měl jsem zvýšenou (teplotu) přes 37," řekl. "Teď je to lepší, mám ještě 24 hodin do zápasu, takže doufám, že se to nezhorší," dodal Štěpánek, který má v plánu si odpoledne krátce zatrénovat.

"Dneska ráno už teplotu neměl, ale včera dostal hodně prášků a vitamínů, tak uvidíme, co tělo udělá," řekl dnes Navrátil. "On je pro mě úplně klíčovým hráčem," podotkl kouč, který přiznal, že ho potíže české jedničky trochu vyděsily. "Když má člověk dva top hráče a jednomu se něco přihodí, tak to určitě příjemné není," dodal.

Nedělní program otevře souboj jedniček Štěpánka s Olivierem Rochusem a zápas uzavřou Berdych a Mallise, bývalý devatenáctý hráč světa, který se po dvou letech vrátil do první stovky žebříčku.

Antuka je už tvrdší

Čeští tenisté si po prvních trénincích trochu stěžovali na antuku, která podle nich byla dost měkká a hrozilo i zranění. Podle Berdycha organizátoři kurt už trochu stáhli, takže by mohl být povrch rychlejší. "Uvidíme, jaké to bude, zítra to bude nejdůležitější. Přece jen oni s tím můžou udělat cokoli. To jsme zažili v Argentině, kde jsme celý týden trénovali na opravdu rychlém kurtu a pak jsme v pátek přišli a tam byly tři centimetry antuky navíc," prohlásil Berdych.

S Belgií hrají Češi již pojedenácté v historii a mohou vylepšit bilanci 7:3. Předloni snadno vyhráli v Ostravě, ale naposledy na belgické půdě před jedenácti lety v Gentu prohráli.

Program:

Pátek: 13:00 O. Rochus (59. dvouhra ATP) - Berdych (25.), Malisse (87.) - Štěpánek (17.)

Sobota: 14:00 Darcis, O. Rochus - Dlouhý, Hájek

Neděle: 13:30 O. Rochus - Štěpánek, Malisse - Berdych

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články