Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Úspěch motivuje. České juniorské tenistky vládnou světu

Talentované evropské a světové šampionky přijaly pozvání do sídla Českého olympijského výboru. Obě družstva do 14 a 16 let dovedly za úspěchem i zkušenosti jejich kapitánů Davida Škocha a Petry Cetkovské.

Je nám líto, video expirovalo.
Úspěšné mladé tenistky přijal předseda ČOV

Hráčky ovládly mistrovství světa do 14 let v Prostějově a ME do 16 let v Mariánských Lázních. Také Cetkovská odstartovala svou kariéru úspěchy v juniorském věku. V týmech vyhrála v kategoriích od čtrnácti do osmnácti let mistrovství světa i Evropy.

"Věděla jsem, že byla jedna z dobrých tenistek, ale úplně jsem nevěděla, že hrála mistrovství světa, takže jsem byla překvapená," uvedla čerstvá šampionka Laura Samsonová. "Říkala nám, jaké to bylo. Předala nám nějaké zkušenosti, za což jsme strašně rády," uvedla Eliška Forejtková.

"Když mladý sportovec vidí úspěchy v raném věku a prožívá je, tak tu motivaci má obrovskou, aby uspěl nejen v juniorském tenise," prohlásila kapitánka týmu mistryň světa do 14 let Petra Cetkovská. "Určitě to zvedlo hodně sebevědomí," potvrdila Alena Kovačková

Další tenistky, Smékalová, Valentová a Urbanová, jsou teď mistryněmi Evropy do 16 let. A jiné zase od loňska vítězkami juniorského Billie Jean King Cupu. To vše je velký příslib pro budoucnost.

Mladé slečny už podstupují takřka každodenní přípravu, víkendy tráví na turnajích. Tým do 16 let vedený kapitánem Davidem Škochem se opíral o jedničku Terezu Valentovou. "Ta je schopná ve své kategorii porazit každého," podotkl Škoch.

A samotná Valentová má velké tenisové sny. "Vyhrát několik grandslamů, určitě být ve světové špičce," svěřila se.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články