Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Williamsová je jedno vítězství od bájného rekordu. Ve finále US Open vyzve Andreescuovou

Stejně jako v loňském roce si finále US Open zahraje Serena Williamsová. Domácí favoritka si v semifinále poradila 6:3, 6:1 s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a v sobotu bude usilovat o zisk čtyřiadvacátého grandslamového titulu. Soupeřkou jí bude talentovaná Kanaďanka Bianca Andreescuová, která udolala Švýcarku Belindu Bencicovou 7:6, 7:5.

Serena Williamsová se raduje z postupu do finále US Open
zdroj: imago sportfotodienst autor: Antoine Couvercelle / Panoramic,via www.imago-imag

Sedmatřicetiletá Williamsová se pokusí napočtvrté vyrovnat rekord v počtu titulů, jejž stále drží Margaret Courtová z Austrálie. Po narození dcery Olympie je v grandslamovém finále počtvrté. Loni prohrála závěrečné měření sil ve Wimbledonu i na US Open a letos znovu na trávě v All England Clubu.

"Je senzační, že jsem v dalším finále a že jsem toho schopná, ale nic menšího jsem neočekávala," řekla bývalá světová jednička.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve finále US Open se střetne Serena Williamsová s Andreescuovou

V semifinále demonstrovala osmá nasazená Williamsová svou tradiční sílu a turnajovou pětku Svitolinovou smetla za sedmdesát minut. Odvrátila všech šest brejkbolů a zápas ukončila čtyřiatřicátým vítězným úderem. "Nemyslím si, že hrála nějak úžasně, ale pořád na dost vysoké úrovni. Moc dobře ví, co dělá. V důležitých momentech se pokaždé zlepší a předvede svou nejlepší hru. A to je ten rozdíl," hodnotila zápas Svitolinová.

Andreescuovou čeká finálová premiéra

Devatenáctiletá Andreescuová si grandslamové finále zahraje poprvé v kariéře. Ve vyrovnané první sadě s Bencicovou získala tie-break poměrem 7:3. Ve druhé sadě už sice prohrávala 2:5, ale šňůrou pěti her v řadě utkání ukončila.

"Je to neskutečné. První grandslamové finále je splněný sen, a navíc proti Sereně na US Open. To je šílené," uvedla Andreescuová - první hráčka od roku 1997, která se při svém debutu na US Open dostala do finále. Tehdy to dokázala starší sestra Sereny Williamsové Venus a duel o titul ztratila.

Ještě loni skončila Andreescuová ve Flushing Meadows v kvalifikaci a byla ve druhé stovce žebříčku. Nyní si postupem do finále zajistila průlom do světové desítky a je druhou Kanaďankou v grandslamovém finále. Eugenie Bouchardová nestačila před pěti lety v boji o wimbledonský vavřín na Petru Kvitovou.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch):

Muži: Čtyřhra - semifinále: Farah, Cabal (1-Kol.) - J. Murray, N. Skupski (15-Brit.) 7:6 (7:5), 7:6 (10:8).

Ženy: Dvouhra - semifinále: S. Williamsová (8-USA) - Svitolinová (5-Ukr.) 6:3, 6:1, Andreescuová (15-Kan.) - Bencicová (13-Švýc.) 7:6 (7:3), 7:5.

Čtyřhra - semifinále: Azarenková, Bartyová (8-Běl./Austr.) - Sasnovičová, Kužmová (Běl./SR) 6:0, 6:1.

Junioři: Čtyřhra - čtvrtfinále: Ionel, Marek (Rum./Pol.) - Forejtek, Lehečka (3-ČR) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články