Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Vondroušová si semifinále US Open nezahraje, nad její síly byla Keysová

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová se do svého prvního semifinále na US Open neprobojovala. Česká jednička a turnajová devítka prohrála na newyorském betonu s Američankou Madison Keysovou za hodinu a jednadvacet minut 1:6, 4:6. Nasazená sedmnáctka Keysová se utká o postup do finále s Běloruskou Arynou Sabalenkovou, která vyřadila Číňanku Čeng Čchin-wen 6:1, 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová skončila ve čtvrtfinále US Open

"Madison odehrála skvělý zápas. Bylo to těžké. V prvním setu mi nedala moc šancí. Ve druhém jsem hrála dobře, snažila se bojovat, ale nestačilo to. Obecně jsem však spokojená. Bylo to mé první čtvrtfinále na US Open," řekla Vondroušová.

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová prohrála na grandslamech po předchozích jedenácti výhrách. V utkání neprolomila ani jednou soupeřčin servis a nevyužila jediný z devíti brejkbolů. Finalistka US Open z roku 2017 Keysová naopak proměnila všechny tři a zvítězila také v poměru vítězných míčků 19:10.

"Věděla jsem, že Markéta bude těžká soupeřka. Umí vrátit do kurtu jakýkoliv míček. Věděla jsem, že musím stále chodit na síť, být aktivní a tlačit od základní čáry. Nebyl to úplně nejčistší zápas, udělala jsem řadu nevynucených chyb. Snažila jsem se ale po celý zápas diktovat tempo hry," uvedla v rozhovoru na kurtu Keysová.

Jedinou českou semifinalistkou na letošním US Open je tak Karolína Muchová, která se střetne v noci na pátek s domácí Američankou a turnajovou šestkou Cori Gauffovou.

Američanka šla rychle do vedení

Utkání mezi Vondroušovou a Keysovou bylo na hlavním stadionu Arthura Ashe po pár výměnách přerušeno kvůli zdravotním potížím jednoho z fanoušků. Po krátké pauze vyhrála Američanka deset z jedenácti míčků a utekla do vedení 3:0. Vondroušová se nedostala do tempa, Američanka vzápětí prolomila její servis ještě jednou a po 33 minutách získala i první set.

Ve druhé sadě Vondroušová hru vyrovnala a Keysová se dostala často pod tlak. Důležité momenty přišly v osmé hře za stavu 4:3 pro Vondroušovou, kdy sokolovská rodačka nevyužila pět brejkbolů. Američanka servis uhájila a vzápětí Vondroušovou "brejkla". Duel následně zakončila využitým třetím mečbolem. Keysová se do grandslamového semifinále dostala pošesté v kariéře.

"Nemyslím si, že by při těch brejkbolech hrály roli nervy. Zahrála jsem také dobré body. Ona ale podávala extrémně dobře a na brejkboly dala často výborný první servis. Zaslouží si veškeré ocenění," doplnila Vondroušová, kterou v předchozím utkání trápil bolavý loket, kvůli němuž odstoupila ze čtyřhry po boku loučící se Barbory Strýcové.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články