Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Smutek? Ale kdeže. Podařila se mi velká věc, ví šťastná Ósakaová

Hádka Sereny Williamsové s rozhodčím nijak vítězné pocity nezměnila, ujistila Naomi Ósakaová. Především prý kvůli tomu, že coby premiérová grandslamová šampionka nevěděla, jak by se vlastně měla cítit.

Naomi Ósakaová
zdroj: Reuters

"Ne, necítím smutek, protože vlastně ani netuším, co bych měla cítit," uvedla Ósakaová. "Bylo to mé první grandslamové finále a grandslamové vítězství, takže jsem šťastná a vím, že se mi podařila velká věc," dodala dvacetiletá Japonka, jež bude příští týden hvězdou turnaje v Tokiu.

Její životní triumf v New Yorku zastínila kontroverze třiadvacetinásobné grandslamové šampionky Williamsové s rozhodčím Carlosem Ramosem, který jí udělil tři varování. Při předávání trofejí po sobotním finále se Ósakaová rozplakala, a dokonce se omlouvala americkým fanouškům, kteří bučeli na Ramose, že porazila jejich oblíbenkyni.

Ósakaová se po vítězství ve Flushing Meadows posunula na sedmé místo světového žebříčku a jejím cílem je postup na Turnaj mistryň do Singapuru. Zároveň by dcera Haiťana a Japonky ráda byla dobrým vzorem pro japonské děti.

"Rozhodně jsem přemýšlela o tom, jestli se malé děti dívaly a lákalo by je začít s tenisem. Vždycky jsem si říkala, že Kei Nišikori je skvělý mužský vzor a že by bylo fajn, kdyby tu byla i nějaká žena. Doufejme, že bych tím vzorem mohla být já," řekla Ósakaová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články