Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šafářová postoupila po boji do 2. kola, Štěpánek skončil

New York - Tenistka Lucie Šafářová postoupila jako první a dosud jediná z Čechů do 2. kola US Open. Čtrnáctá nasazená posledního grandslamu sezony dnes v New Yorku porazila Maďarku Timeu Babosovou 6:4 a 7:5. S turnajem se už rozloučili zkušený Radek Štěpánek i devatenáctiletá Tereza Smitková.

Semifinalistka Wimbledonu Šafářová měla s jednadvacetiletou Babosovou, až 114. hráčkou světa, plné ruce práce. K zisku prvního setu stačil rodačce z Brna jeden brejk, ale napínavá byla koncovka druhé sady. Šafářová měla za stavu 5:4 tři mečboly, ale ani jeden nevyužila a druhý set nakonec získala až poměrem 7:5. Na výhru potřebovala bez minuty hodinu a tři čtvrtě.

"Nehrála jsem nejlíp, jak umím. Na konci druhého setu jsem si to zkomplikovala. Doufám, že se budu zlepšovat," řekla Šafářová serveru iDnes. O účast ve 3. kole, což je její maximum ve Flushing Meadows, bude fedcupová reprezentantka hrát proti Číňance Čeng Saj-saj (147. v žebříčku WTA). "Vůbec nic o ní nevím. Budeme se muset poptat," řekla deníku Sport svěřenkyně Kanaďana Roba Steckleyho.

Potřetí za sebou a počtvrté za uplynulých pět let skončil v 1. kole US Open Štěpánek. Pětatřicetiletý tenista prohrál 3:6, 2:6, 2:6 s kvalifikantem Matthiasem Bachingerem z Německa, který je ve světovém žebříčku o 196 míst níž. Smitková prohrála při své premiéře na newyorském grandslamu s Monikou Puigovou z Portorika 6:3, 3:6 a 3:6 a nenaváže na překvapivou osmifinálovou účast ve Wimbledonu.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Michel Spingler

Světová dvojka Halepová se na postup nadřela

Nečekaně bojovat o postup musela v 1. kola Rumunka Simona Halepová. Světová dvojka ve Flushing Meadows ztratila set v duelu s Američankou Danielle Rose Collinsovou a 583. hráčku žebříčku porazila až po dvou hodinách 6:7, 6:1 a 6:2. Letošní finalistka French Open a semifinalistka Wimbledonu Halepová se v prvním setu trápila a proti soupeřce, která většinu času hraje americké regionální soutěže, chybovala hlavně z forhendu.

"Ten musím zlepšit, dneska selhal," řekla po utkání v rozhovoru na kurtu. V duelu vztekle máchala raketou a úvodní set ztratila v tie-breaku. Až pak se uklidnila a držela míč ve výměnách. Ve zbytku utkání ztratila Halepová už jen tři hry. Zápas ukončila při svém podání a po třetím mečbolu. Ve 2. kole narazí na Slovenku Janu Čepelovou (65. v žebříčku WTA).

Roli favoritky naopak hravě potvrdila Agnieszka Radwaňská z Polska. Turnajová čtyřka sice v první hře s Sharon Fichmanovou z Kanady (112.) ztratila podání, ale pak už hru kontrolovala a získala dvanáct gamů v řadě. Na postup se ještě více než Halepová nadřela Němka Angelique Kerberová. Šestá nasazená zdolala Rusku Xenii Pěrvakovou 6:2, 3:6 a 7:5.

S obtížemi a křečemi zvládl 1. kolo Brit Andy Murray. Vítěz turnaje z roku 2012 a letos osmý nasazený vyhrál v duelu s Nizozemcem Robinem Haasem první dva sety, ale pak začal mít problémy a třetí sadu ztratil. Ve čtvrtém setu se zdálo, že se skoro nemůže pohybovat, už prohrával 3:5, ale set otočil a zvítězil 6:3, 7:6, 1:6 a 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články