Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Sabalenková je počtvrté v semifinále US Open, USA budou mít po patnácti letech grandslamového finalistu

Světová dvojka Aryna Sabalenková postoupila na US Open počtvrté za sebou do semifinále. Loňská finalistka porazila na betonovém kurtu Arthura Ashe v New Yorku olympijskou šampionku z Paříže Čeng Čchin-wen z Číny jasně 6:1, 6:2. Dál jde také domácí Frances Tiafoe. Jeho soupeř Bulhar Grigor Dimitrov za stavu 6:3, 6:7, 6:3, 4:1 z pohledu Američana kvůli zranění nohy vzdal.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sabalenková nedala šanci Čeng Čchin-wen a je znovu v semifinále US Open

Šestadvacetiletá Sabalenková vyhrála nad Čeng Čchin-wen i třetí vzájemný zápas a napodobila triumf z letošního finále Australian Open.

Rodačka z Minsku, která útočí ve Flushing Meadows na první titul a třetí grandslam v kariéře, přehrála čínskou soupeřku v počtu vítězných míčů 16:9.

O postup do druhého finále US Open za sebou se Sabalenková utká s domácí Američankou a nasazenou třináctkou Emmou Navarrovou.

S o tři roky mladší soupeřkou se střetne potřetí v kariéře, zatím s ní má bilanci 1:1. "Dobře, lidi, večer si dejte drink na můj účet a v dalším zápase mi trochu zafanděte," řekla s úsměvem po utkání Sabalenková.

Šestadvacetiletý Tiafoe postoupil do semifinále US Open podruhé v kariéře, naposledy se mezi čtyři nejlepší dostal před dvěma lety.

V duelu s Dimitrovem vedl 2:1 na sety, když si Bulhar vyžádal pauzu na ošetření. Po návratu na kurty však měl dál viditelné potíže s pohybem a po pátém gemu utkání vzdal.

"Samozřejmě to není způsob, jakým bych chtěl vyhrát. Za postup jsem ale rád. Byl to jinak zápas na vysoké úrovni," uvedl na kurtu Tiafoe.

O postup do prvního grandslamového finále se Tiafoe utká s krajanem Taylorem Fritzem, s nímž má zatím negativní bilanci 1:6. Dva Američané na sebe v semifinále US Open narazí poprvé od roku 2005.

Po patnácti letech budou mít Američané také zastoupení v mužském finále na grandslamu. Naposledy bojoval neúspěšně o titul ve Wimbledonu 2009 Andy Roddick.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články