Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Přece jen titul na US Open. Šafářová triumfovala ve čtyřhře s Mattekovou-Sandsovou

New York – Česká tenistka si nakonec z US Open přece jen odveze grandslamový titul. Není jí ale Karolína Plíšková, nýbrž Lucie Šafářová, která s domácí Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou triumfovala ve finále nad nasazenými turnajovými jedničkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou 2:6, 7:6, 6:4. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou tak získaly třetí společný grandslamový titul.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou
zdroj: Reuters autor: Anthony Gruppuso

"Není to jednoduchý rok, proto je tenhle titul skvělý. Mám výtečnou parťačku, deblistku i singlistku, a to je základ úspěchu," řekla Šafářová. "Tohle je nejlepší grandslam. Hrát na centrkurtu Arthura Ashe pod zataženou střechou, tak to je to úžasný úspěch, kterého jsme dosáhly," řekla Američanka.

Šafářové se s Mattekovou-Sandsovou letos i kvůli různým zdravotním problémům dlouho nedařilo, ale v New Yorku odehrály skvělý turnaj. Po loňských triumfech na Australian Open a French Open tak mají třetí velký turnajový vavřín.

Hned v prvním gamu finále přišla Matteková-Sandsová o servis a i podruhé to byla v úvodní sadě Američanka, která neudržela podání. Ve druhém setu se hrálo vyrovnaně do stavu 4:4, ale pak přišla o podání Šafářová. Garciaová mohla zápas ukončit, ale česko-americký pár ji připravil o servis čistou hrou.

Druhou sadu získaly Šafářová a Matteková-Sandsová v tie-breaku poměrem 7:5 a třetí set rozhodly brejkem v první hře. Vlastní podání si už udržely a zápas úspěšně doservírovala Šafářová: při druhém mečbolu nepřehodila Garciaová síť.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou loni v New Yorku nestartovaly kvůli zdravotním problémům české hráčky. Ta titulem navázala na Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou, které vítěznou trofej na US Open pozvedly před třemi lety.

Výsledky US Open (tvrdý povrch, dotace 46 303 400 dolarů)

Ženy

Čtyřhra - finále: Šafářová, Matteková-Sandsová (12-ČR/USA) - Garciaová, Mladenovicová (1-Fr.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Junioři

Čtyřhra - finále: Aguilar, Alves (Bol./Braz.) - Auger-Aliassime, Sigouin (3-Kan.) 6:3, 7:6 (7:4).

Juniorky

Čtyřhra - finále: Hartová, Shibaharaová - Dayová, Dolehideová (všechny USA) 4:6, 6:2, 13:11. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články