Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plíšková postoupila do čtvrtfinále US Open, čeká ji Sakkariová

Tenistka Karolína Plíšková je po třech letech opět ve čtvrtfinále US Open. Postup na grandslamovém turnaji si zajistila výhrou 7:5 a 6:4 nad Anastasií Pavljučenkovovou z Ruska. Ve čtvrtfinále se utká s Marií Sakkariovou z Řecka. Do čtvrtfinále turnaje postoupila i Barbora Krejčíková.

Karolína Plíšková se raduje v utkání US Open
zdroj: AP autor: Frank Franklin II

Příští soupeřkou finalistky US Open z roku 2016 Plíškové může být Marie Sakkariová z Řecka, která už letos v turnaji vyřadila Češky Kateřinu Siniakovou a Petru Kvitovou. Sedmnáctá nasazená Sakkariová bude hrát na závěr dne s Kanaďankou Biancou Andreescuovou.

"Jsem hodně spokojená s vítězstvím, protože poslední dva zápasy jsem s ní prohrála," řekla letošní finalistka Wimbledonu Plíšková a dodala: "I když to nebyl extra hezký zápas a ani na kurtu jsem neměla dobrý pocit, tak na tom nesejde, jelikož jsem ve čtvrtfinále."


Tentokrát se Plíškové nedařil servis jako v předchozích dvou zápasech a dala jen šest es. O to solidnější byla ve výměnách a letošní finalistku Roland Garros Pavljučenkovovou nutila kazit. První set rozhodla ve dvanácté hře a i druhý set a tím celý zápas ukončila brejkem.

Dala méně es, ale pořád si podáním hodně pomáhala. "Měla jsem hodně bodů zadarmo. A to i v důležitých okamžicích. Bylo větrno, obě jsme začaly nervózně, nebyl to prostě hezký zápas. Jak už jsem říkala, necítila jsem se vůbec dobře, ale na výhru to stačilo," uvedla.

Devětadvacetiletá Plíšková se do čtvrtfinále US Open dostala počtvrté v kariéře. Poprvé cestou do zmíněného finále před pěti lety a rovněž v následujících dvou letech.

Musím být agresivnější

V příštím zápase čeká Plíškovou Sakkariová, která už v turnaji vyřadila Kateřinu Siniakovou a Petru Kvitovou. Sedmnáctá nasazená Řekyně porazila v osmifinále za tři a půl hodiny předloňskou šampionku US Open Kanaďanku Biancu Andreescuovou.

S letošní semifinalistkou Roland Garros Sakkariovou má Plíšková bilanci 1:1. Oba zápasy se odehrály na římské antuce. "Aspoň se teď utkáme na jiném turnaji a jiném povrchu," usmála se Plíšková. "Je velká bojovnice a v poslední době se zlepšila. Přidala na agresivitě, je nebezpečná. Porazila kvalitní hráčky a věří si. Musím být tou agresivnější," prohlásila.

Výsledky tenisového US Open

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Karolína Plíšková (4-ČR) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 7:5, 6:4.

Sakkariová (17-Řec.) - Andreescuová (6-Kan.) 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:3.

Čtyřhra - 3. kolo:

Hradecká, Bouzková (15-ČR) - Anastasia Rodionovová, Arina Rodionovová (Austr.) 6:2, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články