Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková: Na vítězství v grandslamu někde v sobě hluboko mám

New York – Karolína Plíšková má čím dál blíž k tomu stát se další českou grandslamovou vítězkou. Až do letošního US Open se vytáhlé tenistce z Loun na turnajích velké čtyřky nedařilo, ale nyní už je po výhře nad Chorvatkou Anou Konjuhovou v New Yorku v semifinále.

Karolína Plíšková na US Open
zdroj: REUTERS autor: Jerry Lai

"Měla jsem trošku problém dostat se na grandslamu přes třetí kolo, jak o tom všichni mluvili a čekali na to jak na smilování. I já jsem si dělala na sebe tlak, protože jsem věděla, že se přes to můžu dostat, a nikdy nehrála tenis, který jsem měla. Jsem ráda, že jsem to zvládla, a vidím, že když se dostanu přes krizový moment, tak můžu porážet super hráčky," řekla čtyřiadvacetiletá Plíšková.

Na US Open především zdolala po nádherné osmifinálové bitvě Američanku Venus Williamsovou a mladou Konjuhovou pak ve čtvrtfinále jasně smetla. "Když porazíte favorita nebo domácího miláčka, tak je těžké se zkoncentrovat a hrát s někým slabším. Lepší hráči tohle zvládnou a jsem ráda, že jsem to zvládla i já," řekla Plíšková.

Už po výhře nad Williamsovou začala slýchat a objevovalo se, že jednou určitě dosáhne na grandslamový triumf. "To je vždycky – když se prohrává, tak jsem špatná, a když se vyhrává, tak všichni říkají, že to věděli. S tím se musí počítat," usmála se Plíšková, ale sama vnitřně doufá, že není utopií myslet na grandslamový titul. "Na vítězství v grandslamu někde v sobě hluboko mám," řekla tenistka.

Aktuálně na vítězství v turnaji nemyslí, byť už je v semifinále a chybějí jí "jen" dvě výhry. Už ve čtvrtek ji čeká boj o finále. "Chci si to užít. Bude to nádherný zápas a už se mi to nemusí nikdy povést. Chci tam jít bez nervů," plánovala a dodala: "Věřím, že můžu zvládnout všechno, vyhrát i tohle semifinále, ale bude to hodně těžké."

Plíšková vynechala olympijské hry v Riu de Janeiro a věnovala se přípravě. Před cestou na US Open vyhrála silně obsazený turnaj v Cincinnati a ve své jízdě pokračuje i v New Yorku. "Za poslední měsíc se toho hodně změnilo. Myslím, že jsme udělali kus práce a zvládla jsem hodně zápasů psychicky," řekla Plíšková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články