Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Plíšková je v semifinále US Open, v cestě do finále jí stojí Serena Williamsová

New York – Karolína Plíšková poprvé v kariéře postoupila do semifinále US Open, když potvrdila roli favoritky a Chorvatku Anu Konjuhovou porazila hladce dvakrát 6:2. Soupeřkou české tenistky v semifinále grandslamového US Open bude podle očekávání Američanka Serena Williamsová. Světová jednička ve čtvrtfinále porazila Rumunku Simonu Halepovou 6:2, 4:6 a 6:3.

Karolína Plíšková slavící vítězství ve čtvrtfinále US Open
zdroj: Reuters autor: Robert Deutsch

Utkání Plíškové s dvaadvacetinásobnou grandslamovou šampionkou Williamsovou se uskuteční ve čtvrtek jako první v "night session" a začne hodinu po půlnoci SELČ. Plíšková hrála s Willimasovou jednou a předloni ve Stanfordu prohrála.

Na výhru nad Halepovou potřebovala Williamsová dvě a čtvrt hodiny. Nastřílela osmnáct es, ale trápila se při proměňování brejkbolů, protože využila jen čtyři z dvaceti. "Z toho jsem nebyla nadšená, ale zůstávala jsem pozitivní," řekla. Ve třetím setu stačil Williamsové k brejku jediný brejkbol a zápas už doservírovala. "Byl to dobrý test. Ve druhém setu jsem trošku ztratila rytmus a věděla, že se musím ve třetím zlepšit, jestli chci vyhrát. A to jsem dokázala," řekla Američanka.

Halepová ve druhé sadě odvrátila všech dvanáct brejkbolů, kterým čelila. Předvedla několik skvělých výměn. "Úroveň hry byla vysoká. Možná jsem mohla zahrát pár míčů lépe, ale bojovala jsem a cítila, že jsem blízko výhry," řekla rumunská tenistka.

Williamsová se přiblížila ke svému sedmému titulu na US Open, již 23. grandslamovému vavřínu i k udržení postu první hráčky světa. K tomu potřebuje postoupit minimálně do finále, což jí Plíšková může překazit. Plíšková je první českou tenistkou v semifinále ve Flushing Meadows po 18 letech. Naposledy se mezi nejlepší čtveřici v New Yorku dostala Jana Novotná v roce 1998.¨

Plíšková ve čtvrtfinále zdolala Chorvatku Konjuhovou

Česká tenistka začala duel s Chorvatkou solidně. Působila klidně a stačilo jí držet míč ve hře. Osmnáctiletá soupeřka byla svázaná nervozitou a kazila. Plíšková v úvodní sadě při svém servisu ztratila jen jeden fiftýn a za 29 minut si šla sednout s náskokem jedné sady. "Rychle jsem šla do brejku, což mi pomohlo a šla jsem si pro míče," řekla.

Jen na začátku druhé sady naznačila bývalá juniorská jednička Konjuhová své kvality a držela krok do stavu 2:2. Pak Plíšková znovu udeřila, vzala 92. hráčce žebříčku WTA servis a na centrkurtu Arthura Ashe dospěla k výhře. Zápas ukončila hned při prvním mečbolu důrazně svým třetím esem v utkání.

"Ana umí hrát lépe, uslyšíme o ní v budoucnosti, ale je skvělé, že jsem rychle vyhrála. Dobře jsem podávala," řekla Plíšková, která dohromady s triumfem v Cincinnati prodloužila vítěznou sérii už na deset zápasů.

Plíšková by se měla v novém vydání žebříčku posunout na šesté místo světa a vylepšit si maximum. Dosud byla nejvýše sedmá loni v srpnu. Za postup do semifinále si již vydělala 875 tisíc dolarů (přes 21 milionů korun). 

Krejčíková se Siniakovou nestačily na švýcarsko-americký pár

Krejčíková a Siniaková, přemožitelky Lucie Hradecké a Andrey Hlaváčkové, si proti Hingisové a Vandewegheové nevypracovaly za celý zápas ani jeden brejkbol. Svůj servis neudržely čtyřikrát a zápas prohrály za hodinu a dvě minuty.

Ve čtyřhře ještě zůstává Lucie Šafářová, která bude hrát ve dvojici s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou semifinále. Jejich soupeřkami budou ve čtvrtek ruské olympijské vítězky z Ria Jekatěrina Makarovová s Jelenou Vesninovou.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje US Open:

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

S. Williamsová (1-USA) - Halepová (5-Rum.) 6:2, 4:6, 6:3.

Karolína Plíšková (10-ČR) - Konjuhová (Chorv.) 6:2, 6:2.


Čtyřhra - čtvrtfinále:

Hingisová, Vandewegheová (6-Švýc./USA) - Krejčíková, Siniaková (16-ČR) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články