Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ósakaová poskočila na sedmou příčku, Djokovič je už třetí

Nečekaná vítězka Naomi Ósakaová v sobotu porazila ve finále US Open 6:2, 6:4 šestinásobnou šampionku a domácí hvězdu Serenu Williamsovou a v novém pořadí WTA poskočila o dvanáct příček na sedmé místo. Dvacetiletá japonská tenistka se vklínila mezi nejlepší Češky: Petra Kvitová zůstala pátá a Karolína Plíšková osmá. Staronový šampion mužské dvouhry v New Yorku Novak Djokovič je světovou trojkou.

Naomi Ósakaová
zdroj: Reuters

Na trůnu mezi ženami zůstala Rumunka Simona Halepová, jež na US Open překvapivě vypadla už v prvním kole. Kvitová došla o dvě kola dál a Plíšková, předloňská finalistka v New Yorku, na svém oblíbeném grandslamu dohrála ve čtvrtfinále. V pořadí sezony pro Turnaj mistryň je Kvitová třetí už za jistými účastnicemi Halepovou a Němkou Angelique Kerberovou, Plíškové zatím patří deváté, první nepostupové místo.

Djokovič po půlroční pauze a operaci lokte díky skvělým výkonům ve druhé polovině sezony stoupá žebříčkem, jemuž v minulosti už kraloval. V dnešním pořadí je třetí za Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem, kteří mají jako jediní na kontě více grandslamových trofejí. Na US Open Nadala v cestě za obhajobou titulu zastavilo zraněné koleno, Federer se loučil v osmifinále.

Další propad zaznamenal Tomáš Berdych, jenž od června nehraje kvůli problémům se zády. Pohoršil si o pět míst a je pětasedmdesátý. V elitní stovce je už pouze Jiří Veselý na 91. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články