Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Nesedlo mi to. Nedostala jsem se do rytmu, řekla Muchová po porážce s Williamsovou

Na největším kurtu světa se utkala s třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionkou Serenou Williamsovou a několikrát ji zaskočila, ale nakonec prohrála 3:6, 2:6. Ve třetím kole US Open neměla pocit, že by čelila extra důrazným úderům. Vinu hledala u sebe a uznala, že proti Američance neměla svůj den.

Karolína Muchová
zdroj: AP autor: Sarah Stier

"Nesedlo mi to. Nedostala jsem se do rytmu. Nešel mi servis. Vůbec jsem se nechytila a neudržela ve výměně," hodnotila Muchová.

Nervozitou ze střetu s legendou svázaná nebyla. "Cítila jsem se docela v pohodě, spíš se mi na kurtu i líbilo. Přijde mi, že mi zápas proklouzl mezi prsty," dodala.

V utkání dlouhém hodinu a čtvrt vedla 3:2, ale poté prohrála sedm her v řadě. Za stavu 0:3 ve druhé sadě ještě vzala Williamsové servis a snížila na 2:3, ale víc neuhrála. "Ani ona nehrála určitě nějak dobře. Mohla jsem se hodněkrát vrátit zpět, ale zahrála jsem pokaždé špatně," litovala třiadvacetiletá Muchová.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová ve 3. kole US Open nezaskočila Serenu Williamsovou

Měla dojem, že kurt na stadionu Arthura Ashe je pomalejší než ostatní dvorce v areálu Flushing Meadows. "Měla jsem patnáct dvacet minut na rozehrání, jinak se tam víceméně nedá trénovat. Top hráčky tam hrají skoro pořád, takže jsou zvyklé. Kurt je úplně jiný. Ale když to shrnu, prostě jsem nehrála dobře." 

Razance rozdíl neznamenala

Williamsová většinou dominuje prostřednictvím razantních úderů. Muchová ale neměla dojem, že by na ni létaly výjimečně tvrdé rány. "Ani mi nepřišlo, že by to nějak pálila. Když jsem jí hrála pravá levá, tak nestíhala. Když jsem jí hrála na jedno místo, tak sice stíhala, jenže problém byl, že jsem to ani nedokázala přehodit přes síť," sypala si popel na hlavu.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/Panoramic/ autor: Antoine Couvercelle

Už před utkáním v tunelu měla Muchová příjemné pocity. "Když lidi začali tleskat Sereně, tak to byl super pocit. Je fajn hrát před tolika příznivci. Určitě to byla dobrá zkušenost zahrát si na největším kurtu světa se Serenou," řekla a věřila, že si to brzy zopakuje. 

Po vyřazení byla smutná ze svého výkonu, ale musela rychle znovu přepnout do zápasového režimu. Po regeneraci totiž spěchala na čtyřhru. Se Švýcarkou Jil Teichmannovou, s kterou prohrála finále v Praze, duel zvládly. "Obě dvě jsme si zlepšily náladu. Na to, že jsme spolu hrály poprvé, tak nám to docela šlo. Já debly moc nehraju, nemám deblové myšlení, ale baví mě to. Dobře spolu vycházíme a je to takové uvolněné." 

Z New Yorku vyrazí rodačka z Olomouce jako většina předních tenistek na turnaje do Číny. Hrát by měla v Soulu, Wu-chanu a Pekingu. "Poletím do Asie, kam se v uvozovkách strašně těším. Budu hrát až tři turnaje, což je hodně," zakončila Muchová, která si jinak akce hodně vybírá a tři týdny po sobě letos ještě nehrála.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články