Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Nadala vyzve ve finále US Open Medveděv

O vítězi US Open rozhodne duel mezi Rafaelem Nadalem a Daniilem Medveděvem. Nadal bude útočit na devatenáctý grandslamový vavřín poté, co v semifinále zvítězil nad Italem Mateem Berrettinim 7:6, 6:4 a 6:1. Medveděv si poradil 7:6, 6:4 a 6:3 s Bulharem Grigorem Dimitrovem a je v grandslamovém finále vůbec poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
O vítězi US Open se rozhodne mezi Nadalem a Medveděvem

Třiatřicetiletý Nadal má před sebou sedmadvacáté grandslamové finále a šanci na čtvrtý newyorský titul. Ten poslední získal ve Flushing Meadows předloni.

"Když jsem sem přijel, tak jsem si chtěl připravit šanci na velkou věc. A jsem tady. Teď se budu stoprocentně soustředit na finále a buď vyhraju, nebo prohraju," řekl Nadal, letošní vítěz antukového Roland Garros a finalista Australian Open.

Ziskem titulu by se Španěl přiblížil Švýcaru Rogeru Federerovi, rekordmanovi s dvaceti grandslamovými tituly. "Rád bych jich měl jednou nejvíc, ale když se mi to nepovede, budu stejně pořád spát výborně," usmál se rodák z Mallorky.

V semifinále Nadal vydřel s turnajovým překvapením Berrettinim první set, v kterém odvrátil šest brejkbolů a otočil tie-break. V tom už prohrával 0:4 a za stavu 4:6 čelil dvěma setbolům. Třiadvacetiletého soupeře zlomil brejkem na 4:3 ve druhé sadě.

"První set byl frustrující, protože jsem měl hodně šancí a není dobré se dostat s hráčem se skvělým servisem, jako je Matteo, do tie-breaku. Ale přežil jsem, získal poté i první brejk, což mě uklidnilo," řekl Nadal.

Medveděvovo čtvrté finále v řadě

Pátý nasazený Medveděv je ve finále na svém čtvrtém turnaji v řadě. Bulharského svěřence Radka Štěpánka, který nebyl mezi nasazenými, přehrál v nervózním prvním setu až v tie-breaku a podobně jako Nadal se uklidnil po brejku ve druhé sadě. "Sebedůvěra hraje obrovskou roli. V prvním setu jsem nebyl lepší, naštěstí jsem ho ale získal a pak jsem se chytil," řekl.

Třiadvacetiletý Medveděv je prvním ruským tenistou v grandslamovém finále po Maratu Safinovi od Australian Open 2005. "Jsem na sebe pyšný," sdělil.

Nadal se s Rusem na okruhu střetl jednou a v Montrealu vyhrál 6:3 a 6:0. "Rafa je jedním z největších šampionů, je jako mašina," řekl Medveděv.

Medveděv musí počítat s tím, že ve finále nebude mít na své straně fanoušky, které si proti sobě v New Yorku několikrát popudil. Za nevhodné chování na turnaji dostal pokuty v celkové výši 19 000 dolarů, v přepočtu téměř půl milionu korun. "Normálně jsem klidný člověk a nevím, proč při tenisu probouzím démony," uvedl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články