Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nadal kvůli zraněnému zápěstí přijde o obhajobu na US Open

New York - Španělský tenista Rafael Nadal nebude obhajovat titul na US Open. Druhý hráč světového žebříčku se z posledního grandslamu sezony, který v New Yorku začne za týden, odhlásil kvůli zranění pravého zápěstí.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

"Moc mě to mrzí, ale musím oznámit, že přijdu o US Open," oznámil osmadvacetiletý Nadal. "Už s tím nic neudělám, proto to musím vzít tak, jak to je, a pracovat na tom, abych se vrátil na nejvyšší úrovni," dodal.

Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz, který hraje levou rukou, ale pravou potřebuje při obouručném bekhendu, se zranil na konci července při tréninku doma na Mallorce. Na doporučení lékařů pak začal trénovat s ortézou, ale kvůli zdravotním problémům přišel už o nedávné turnaje Masters v Torontu a v Cincinnati.

Přesto doufal, že se stihne do US Open dát do pořádku. Zápěstí mu však nakonec start nedovolí. "Je to pro mě těžké, protože tento turnaj mám opravdu rád. Mám tam krásné zážitky. Musím se s tím však smířit," dodal Nadal, jenž o grandslam v USA přišel i před dvěma lety, tehdy kvůli problémům s kolenem.

Nyní je teprve čtvrtým vítězem US Open za posledních 45 let, který nebude obhajovat titul. Před ním to byli v roce 1971 Ken Rosewall, v sezoně 2003 Pete Sampras a před čtyřmi lety Juan Martín del Potro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články