Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Muchová hladce prošla do osmifinále, uspěl i Macháč

Karolína Muchová nadále pokračuje na US Open a postoupila do osmifinále, když porazila Rusku Anastasii Potapovovou. S ní si poradila ve dvou setech 6:2, 6:4. O čtvrtfinále se utká s Jasmine Paoliniovou. Mezi šestnáct nejlepších se probojoval i Tomáš Macháč. Ten vyhrál jasně ve třech setech nad Belgičanem Davidem Goffinem 6:3, 6:1, 6:2. 

Karolína Muchová
zdroj: USA Today Sports/Reuters autor: Geoff Burke

Osmadvacetiletá Muchová, která po loňském US Open nehrála takřka deset měsíců kvůli zranění zápěstí, pokračuje na turnaji ve Flushing Meadows bez ztráty setu. V úvodních kolech vyřadila domácí Američanku Katie Volynetsovou a čtyřnásobnou grandslamovou šampionku Naomi Ósakaovou z Japonska.

"S dnešním výkonem jsem spokojená. Myslím, že jsem podala soustředěný výkon. Šance, které jsem dostala, jsem využila. Jsem moc ráda za dnešní zápas, že jsem to zvládla ve dvou setech," řekla Muchová.

Proti 38. hráčce světa Potapovové neztratila ani jednou servis, zahrála 24 vítězných míčů a udělala jen 11 nevynucených chyb. Ruska jich měla na kontě 29. Muchová postoupila do osmifinále posledního grandslamu sezony potřetí v kariéře.

Olomoucká rodačka vyhrála první set za 42 minut. Ve čtvrtém gamu odvrátila dva brejkboly, vzápětí soupeřce sebrala servis a sadu dopodávala do konce. Pomohlo jí pět es, celkem jich nasbírala osm.

Ve druhém setu už Muchová vývoj kontrolovala. Od stavu 1:1 získala čtyři hry po sobě, a přestože v sedmém gamu nevyužila při soupeřčině servisu tři mečboly, o chvíli později při svém podání ten čtvrtý proměnila.

Devětatřicátý hráč světa Macháč navázal proti Goffinovi na triumf z letošního Wimbledonu, kde smazal stav 0:2 na sety a později i manko 0:5 v páté sadě. Dnes měl utkání od začátku ve svých rukou.

O deset let staršímu soupeři vzal sedmkrát servis, sám o něj přišel jen jednou. Goffina předčil v poměru vítězných míčů 32:16, zaznamenal i 11 es. Turnajem taktéž dál prochází bez ztráty setu.

"Lepší to už být nemůže. Je to parádní. Nedostal jsem se ani do tie-breaku, což je skvělé. Určitě předvádím skvělý tenis a doufejme, že v tom budu pokračovat. Musím zůstat pokorný a doufat, že budu hrát takhle dobře dál. Věřím tomu," řekl Macháč.

V živém žebříčku ATP se posunul na 35. místo a na pozici české jedničky vystřídal Jiřího Lehečku. "Jeho kouč Michal Navrátil mi už stihl pogratulovat. Napsal jsem mu, že to tak neberu, když byl Jirka zraněný. Je to něco, co moc neřeším. Naopak doufejme, že tam budeme v té špičce co nejdéle a budeme se všichni vzájemně tlačit nahoru," doplnil Macháč.

První set získal berounský rodák díky vydařené koncovce, během níž prolomil třikrát Belgičanovo podání. Ve druhém setu povolil soupeři jen jeden game a v posledním dva. Využil hned první mečbol. V boji o čtvrtfinále se střetne s Britem Jackem Draperem.

Z českých tenistů zabojuje o postup do osmifinále ještě Jakub Menšík. Prostějovský hráč, který v neděli oslaví 19. narozeniny, se střetne s Portugalcem Nunem Borgesem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články