Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Medveděv slaví postup do finále US Open, Ram se Salisburym získali druhý titul ve čtyřhře

Ruský tenista Daniil Medveděv postoupil po roční pauze podruhé v kariéře do finále US Open. Druhý hráč světa v New Yorku splnil proti Félixi Augeru-Aliassimeovi roli favorita a Kanaďana hrajícího první grandslamové semifinále porazil za dvě hodiny 6:4, 7:5 a 6:2. Čtyřhru ovládli Američan Rajeev Ram s Britem Joem Salisburym, ve finále porazili 3:6, 6:2 a 6:2 britsko-brazilskou dvojici Jamie Murray a Bruno Soares.

Rajeev Ram s Joem Salisburym oslavují titul z US Open
zdroj: ČTK/AP autor: Elise Amendola

Pětadvacetiletý Medveděv bude v neděli usilovat potřetí o zisk premiérového grandslamového titulu. V roce 2019 ve Flushing Meadows podlehl Španělu Rafaelu Nadalovi, letos ve vyvrcholení Australian Open nestačil na Novaka Djokoviče.

Se srbskou světovou jedničkou se může Medveděv utkat o titul i v New Yorku. Djokoviče, který útočí na kalendářní Grand Slam, ale čeká semifinále proti olympijskému vítězi Alexanderu Zverevovi z Německa.

Je nám líto, video expirovalo.
Rajeev Ram s Joem Salisburym zvítězili ve čtyřhře na US Open

Jednadvacetiletý Auger-Aliassime postoupil do semifinále US Open jako první Kanaďan v historii. Montrealský rodák měl dobrou šanci zdramatizovat duel v druhém setu, kdy vedl 5:2 a za stavu 5:3 měl dva setboly. Medveděv ale oba odvrátil, vzal si brejk zpět a vývoj sady otočil. V třetím setu už nedal soupeři šanci, po prvním podání prohrál pouze jednu výměnu a po smeči přes hlavu slavil postup do třetího grandslamového finále.

Kanada má ale i po vyřazení Augera-Aliassimea stále šanci na singlový titul z New Yorku. V nečekaně obsazeném finále ženské dvouhry se v sobotu střetne Leylah Fernandezová s Britkou Emmou Raducanuovou.

Sedmatřicetiletý Ram letos hrál své 21. US Open za sebou. Ve sbírce má po dnešku čtyři grandslamové triumfy, předloni a letos vyhrál na Australian Open smíšenou čtyřhru po boku Barbory Krejčíkové. O osm let mladší Salisbury letos získal titul v mixu na Roland Garros.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku:

Muži: Dvouhra - semifinále: Medveděv (2-Rus.) - Auger-Aliassime (12-Kan.) 6:4, 7:5, 6:2.

Čtyřhra - finále: Ram, Salisbury (4-USA/Brit.) - J. Murray, Soares (7-Brit./Braz.) 3:6, 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články