Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Lehečka se do svého premiérového osmifinále US Open neprobil

Jiří Lehečka do premiérového osmifinále US Open nepostoupil. Nasazené šestce Andreji Rubljovovi z Ruska podlehl na betonových dvorcích v New Yorku 3:6, 5:7, 4:6. Utkání ztratil za dvě hodiny a tři minuty.

Jiří Lehečka
zdroj: ČTK / AP / Kirsty Wigglesworth

Dvaadvacetiletý Lehečka prohrál s Rubljovem třetí z pěti zápasů a nenavázal na vítězství z letošního turnaje v Indian Wells. V utkání přišel pětkrát o servis, soupeře brejkl jen dvakrát. O čtyři roky staršího soupeře předčil v poměru vítězných míčů 36:26, nasbíral 15 es, ale i 26 nevynucených chyb. Postupem do 3. kola US Open přesto zaznamenal své dosavadní maximum.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Djokovič vypadl na US Open s Popyrinem, končí i Lehečka

"Mám smíšené pocity. Bylo tam plno pozitivních i negativních momentů. Nepřišlo mi, že bych hrál nějak strašně špatně, ale na něm bylo vidět, že je rozehraný a že se nacítil na formu, kterou potřebuje. Je obrovský rozdíl, jestli hrajete s hráči z top 10 v prvním, nebo třetím kole. Já to dnes pocítil na vlastní kůži. Bohužel největší rozdíl byl na servisu a returnu," řekl Lehečka, který plnil roli nasazené dvaatřicítky.

Čtvrtfinalista loňského Australian Open Lehečka, který vynechal letošní Roland Garros, Wimbledon i olympijské hry v Paříži kvůli únavové zlomenině bederního obratle, nezačal ani třetí duel na turnaji dobře. Stejně jako v úvodním kole proti Maďaru Mártonu Fucsovicsovi a později Američanu Mitchellu Kruegerovi prohrál i dnes první set. Přišel o něj kvůli ztracenému podání v osmé hře.

Také ve druhé sadě Lehečka doháněl za stavu 2:3 manko brejku. Podařilo se mu vyrovnat a Rubljov dal později najevo frustraci. Po jednom nepovedeném úderu se například začal mlátit rukou do stehna. V 11. gamu však český tenista přišel opět o podání a Rus druhý set dopodával.

Na začátku třetí sady se dostal Lehečka do dalších obtíží. Rubljov ho hned v úvodní hře dostal pod tlak a po deseti minutách zužitkoval v gamu sedmý brejkbol. Lehečka ještě v šesté hře srovnal, koncovka ale patřila opět Rubljovovi. Rus získal v deváté hře další brejk a poté využil na servisu druhý mečbol. O postup čtvrtfinále se střetne s nasazenou devítkou Grigorem Dimitrovem z Bulharska.

Tenisový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 75 milionů dolarů):

Muži:

Dvouhra – 3. kolo:

Rubljov (6-Rus.) – Lehečka (32-ČR) 6:3, 7:5, 6:4, Dimitrov (9-Bulh.) – Griekspoor (Niz.) 6:3, 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články