Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kvitová vypadla z první desítky, Berdych zůstal pátý

New York - Petra Kvitová vypadla po US Open poprvé od dubna 2011 z elitní desítky žebříčku WTA. Třiadvacetiletá reprezentantka prohrála na posledním grandslamovém turnaji sezony ve 3. kole a v aktuálním pořadí klesla na 11. místo. Nejlepší z českých tenistů Tomáš Berdych zůstal před víkendovým semifinále Davisova poháru pátý, což je jeho životní maximum.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Sang Tan

Bývalá wimbledonská vítězka Kvitová, jež v top ten figurovala od triumfu na turnaji v Madridu v roce 2011, nyní ztrácí na desátou Jelenu Jankovičovou ze Srbska 75 bodů. Pozici světové jedničky si triumfem v New Yorku upevnila Serena Williamsová. Třicetiletá Američanka vede před svou finálovou soupeřkou z US Open Viktorií Azarenkovou z Běloruska o 2 260 bodů. Semifinálová účast posunula na páté místo Číňanku Li Na.

Srbský tenista Novak Djokovič udržel i přes finálovou porážku na US Open postup mužské světové jedničky. Jeho přemožitel z New Yorku Rafael Nadal se mu ale na druhém místě žebříčku ATP přiblížil na rozdíl 120 bodů, a jelikož Španěl z loňské sezony neobhajuje v závěru roku žádné body, očekává se jeho útok na tenisový trůn.

V deblovém žebříku si mírně polepšily šampionky US Open Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Hlaváčková je po vítězství ve Flushing Meadows sedmá, její partnerce patří deváté místo. Radek Štěpánek si ovšem po newyorském triumfu s Indem Leanderem Paesem polepšil na páté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články