Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kvitová si upevnila pátou příčku žebříčku

Praha - Česká tenistka Petra Kvitová si po posledním grandslamu sezony US Open upevnila pátou pozici v žebříčku WTA. Šesté Němce Angelique Kerberové odskočila už na 1 605 bodů, zároveň se ale prohloubila její ztráta na čtvrtou pozici Američanky Sereny Williamsové. Ta si triumfem v New Yorku polepšila o 600 bodů a na Kvitovou má náskok už 1 210 bodů. V čele je poražená finalistka z US Open Viktoria Azarenková z Běloruska, na druhé místo se před Polku Agnieszku Radwaňskou posunula Maria Šarapovová z Ruska.

Petra Kvitová
zdroj: ISIFA autor: Jason Szenes

Kvitová na US Open došla do osmifinále a připsala si do žebříčku 275 bodů, jelikož loni vypadla na americkém grandslamu už v 1. kole. Další Češka Lucie Šafářová nadále drží 17. příčku, která je jejím nejlepším umístěním v kariéře.

Na osobní maximum se posunula i Andrea Hlaváčková, která se při premiéře na US Open překvapivě probojovala rovněž do osmifinále a polepšila si z 82. místa na 58. pozici. Klára Zakopalová poskočila o dvě příčky na 28. a je jen o jedno místo za svým rekordem z roku 2006.

Hlaváčková zároveň drží šestou příčku v žebříčku čtyřhry těsně za svojí spoluhráčkou Lucií Hradeckou. Společně si zahrály finále US Open, v němž prohrály s Italkami Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou, které se ziskem titulu posunuly do čela deblového žebříčku.

V něm vystřídaly Liezel Huberovou a Lisu Raymondovou, jež ve Flushing Meadows dohrály už v osmifinále a neobhájily loňský titul. Erraniová si výrazně polepšila i v žebříčku dvouhry, kde ji semifinálová účast na US Open posunula z desáté na sedmou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články