Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová přešla přes Svitolinovou do osmifinále, čeká ji Kerberová

New York - Petra Kvitová postoupila na tenisovém US Open do osmifinále a vyrovnala tím letošní grandslamové maximum z Paříže poté, co porazila soupeřku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny ve třetím kole ve dvou setech 6:3 a 6:4. O zopakování nejlepšího výsledku z newyorského grandslamu, kde loni došla do čtvrtfinále, bude česká tenistka hrát s Němkou Angelique Kerberovou.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters autor: Robert Deutsch

Kvitová má s Kerberovou vyrovnanou bilanci, obě mají na kontě po čtyřech výhrách. Letos se utkaly jen na antuce ve Stuttgartu a Němka vyhrála ve třech setech. Prožívá skvělou sezonu, triumfovala na Australian Open, ve Wimbledonu byla ve finále a z Ria de Janeiro si přivezla olympijské stříbro. V generálce na US Open v Cincinnati ji však ve finále porazila Karolína Plíšková.

Svitolinová padla ve dvou setech

Svitolinová na srpnových olympijských hrách v Riu de Janeiro šokovala vítězstvím nad světovou jedničkou Serenou Williamsovou, na Kvitovou pak ale ve čtvrtfinále nestačila a uhrála jen dva gamy. Šestadvacetiletá česká tenistka tak zvýšila bilanci vzájemných zápasů na 3:1.

Také na betonu v New Yorku měla Kvitová dlouho navrch. V úvodní sadě získala třikrát podání ukrajinské hráčky, která je ve světovém žebříčku pouze o tři místa níž než ona, a v druhém setu vedla už 4:0. Pak ale začala chybovat a dovolila Svitolinové vyrovnat.

Obrat ale nepřišel. V desáté hře se Kvitová propracovala za stavu 40:30 k mečbolu, který ještě po bekhendovém úderu do autu neproměnila, při následující výhodě ale soupeřka poslala míč do sítě. Zápas trval hodinu a 11 minut.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Rafal neměl práci s Kuzněcovem

Rafael Nadal neztratil v New Yorku ještě ani set, do osmifinále prošel po hladké výhře 6:1, 6:4, 6:2 nad Andrejem Kuzněcovem z Ruska. Mezi šestnácti nejlepšími tenisty je na US Open poprvé od zisku titulu v roce 2013. V boji o čtvrtfinále se turnajová čtyřka utká s Francouzem Lucasem Pouillem.

Narůstající formu a pohodu po zranění zápěstí doložil Nadal v závěru zápasu s Kuzněcovem úderem mezi nohama zády k soupeři, kterým nadchl publikum. Kuzněcova jím přeloboval, výměnu vyhrál a vypracoval si čtvrtý mečbol, který pak proměnil. "Hrál jsem dneska opravdu dobře. Zvlášť v prvním setu, to byla vysoká úroveň," pochvaloval si Nadal. "Jsem rád, že zase můžu hrát na Tour. Každý den mě to zápěstí bolí méně. Cítím to, ale moji hru to nelimituje," řekl.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje US Open:

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: Kvitová (14-ČR) - Svitolinová (22-Ukr.) 6:3, 6:4.

Muži: Dvouhra - 3. kolo: Djokovič (1-Srb.) - Južnyj (Rus.) 4:2 skreč, Baghdatis (Kypr) - R. Harrison (USA) 6:3, 7:6 (7:4), 1:6, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články