Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Krejčíková splnila roli favoritky, o čtvrtfinále US Open bude hrát s Muguruzaovou

Barbora Krejčíková postoupila při debutu v hlavní soutěži US Open v New Yorku už do osmifinále. Letošní vítězka Roland Garros a osmá nasazená splnila ve třetím kole roli favoritky a Kamillu Rachimovovou z Ruska porazila jistě 6:4 a 6:2. O postup do čtvrtfinále bude hrát s bývalou světovou jedničkou Španělkou Garbiňe Muguruzaovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková i potřetí vyhrála bez ztráty setu a je v osmifinále

"Zápas byl složitý, což jsem očekávala. První set byl hodně vyrovnaný, dobře podávala a rozhodl jeden brejk. To bylo hodně důležité a ve druhém setu jsem začala hrát lépe. Cítila jsem, že hraju solidně a odvedla jsem velmi dobrou práci," řekla Krejčíková.

Rachimovová se dostala do hlavní soutěže až jako poražená z kvalifikace a v utkání s Krejčíkovou hrála poprvé proti hráčce světové desítky. Hvězdy sezony se nezalekla a dobře podávala.

I Krejčíková si ale jistě držela servis, působila sebejistě a čekala na svoji šanci, kterou si připravila v deváté hře. Po brejku podání 134. tenistky žebříčku dvouhry úvodní sadu dopodávala.

Ve druhém setu získala Krejčíková servis dvacetileté sokyně dvakrát. Při brejku na 4:1 soupeřku ničila bekhendovými čopy, po kterých Ruska chybovala.

Oba brejkboly, které Rachimovové nabídla dvojchybou, odvrátila. Zápas uzavřela po hodině a dvanácti minutách důraznou smečí.

Turnajová devítka Muguruzaová vyřadila loňskou finalistku Victorii Azarenkovou po setech 6:4, 3:6 a 6:2. Krejčíková se s dvojnásobnou grandslamovou vítězkou Muguruzaovou střetla dvakrát; letos ve finále v Dubaji prohrála a nedávno na turnaji v Cincinnati po boji uspěla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články