Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Krejčíková přes zdravotní problémy udolala v půlnoční bitvě Muguruzaovou

Barbora Krejčíková si podruhé v kariéře i v sezoně zahraje grandslamové čtvrtfinále. Letošní vítězka Rolad Garros přes zdravotní problémy v koncovce porazila v New Yorku Španělku Garbiňe Muguruzaovou 6:3 a 7:6 v osmifinále, které na dvorci Arthura Ashe skončilo po jedné hodině v noci amerického času.

Barbora Krejčíková
zdroj: AP autor: John Minchillo

Turnajová osmička Krejčíková si v závěru zápasu masírovala břicho, ztěžka dýchala a nechala se ošetřit v útrobách stadionu. Do šatny odcházela po mečbolu za pomoci lékaře.

"Na konci utkání jsem se trápila a je mi opravdu špatně," vzkázala Krejčíková. "Nevím, co se stalo, ale nemohla jsem dýchat. Měla jsem závrať a celý svět se točil. Nikdy se mi to nestalo."

Krejčíková prožívá životní sezonu. Vedle Roland Garros vyhrála ve dvouhře další dva turnaje WTA a postup do čtvrtfinále US Open by ji měl posunout na sedmé místo světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková si podruhé v kariéře zahraje grandslamové čtvrtfinále

Pokud bude v pořádku, tak by o semifinále měla hrát se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

Krejčíková vletěla do zápasu jako vítr a získala dvanáct fiftýnů v řadě. Šokovaná Španělka se ale otřepala, ukázala svoji zarputilost srovnala na 3:3.

Češka ale dlouhými míči, šikovným mixováním úderů nutila soupeřku chybovat a po sedmi gemech v řadě vedla 6:3 a 4:0.

"Na konci utkání jsem se trápila a je mi opravdu špatně," vzkázala Krejčíková médiím. "Nevím, co se stalo, ale nemohla jsem dýchat. Měla jsem závrať a celý svět se točil. Nikdy se mi to nestalo."

Muguruzaová přidala na agresivitě a dostávala Krejčíkovou pod tlak. Ta za stavu 4:2 při podání Španělky vedla 40:0, ale ani jeden brejkbol nevyužila a najednou prohrávala v setu 4:5.

Desátou hru začala pětadvacetiletá Krejčíková dvěma dvojchybami, ale dokázala postupně odvrátit tři setboly, ten třetí svým desátým esem v utkání.

Už předtím si na lavičce prohmatávala levou stranu břicha a za stavu 5:6 si vyžádala ošetření. Na osm minut odešla s lékařem a fyzioterapeutkou do šatny a po návratu srovnala čistou hrou na 6:6.

Bylo vidět, že ztěžka dýchá, a maximálně využívala času, aby si oddechla, což se Španělce ani trochu nelíbilo. V tie-breaku zahrála Krejčíková bezchybně a vyhrála ho 7:4.

Při prvním mečbolu poslala Muguruzaová return do autu a Češka jen zvedla unaveně ruku nad hlavu. U sítě se snažila Muguruzaové omluvit, ale naštvaná soupeřka jen zakroutila hlavou. "Tak neprofesionální," pronesla Španělka.

Krejčíková pak seděla dlouho na lavičce s hlavou v dlaních a trenér Aleš Kartus starostlivě sledoval hráčku z ochozů. Lékař a fyzioterapeutka ji zvedli a doprovodili do šatny.

"Bylo to těžké, byl to můj první zápas na tak velkém kurtu a ve večerním programu. Nechala jsem tam všechno a až do problémů jsem si to užívala," uvedla Krejčíková.

Se Sabalenkovou se dosud utkala jednou. Loni v semifinále halového turnaje v Linci prohrála ve třech setech.

"Hraje extrémně dobře, je ve vynikající kondici a dává nesmírné rány. Bude to mimořádně náročné. Doufám, že se dám dohromady a budu připravena," řekla česká hráčka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články