Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčíková loňské čtvrtfinále US Open nezopakuje, ve 2. kole prohrála s Kruničovou

Brzké vyřazení ve 2. kole US Open musí skousnout Barbora Krejčíková. Šestadvacetiletá rodačka z Brna, která plnila roli třiadvacáté nasazené, prohrála na betonových dvorcích ve Flushing Meadows se Srbkou Aleksandrou Kruničovou 6:2, 4:6, 2:6. Kruničová vyzve v další fázi Rusku Ljudmilu Samsonovovou.

"Zápas se zlomil kvůli mým nevyužitým šancím, které jsem dřív proměňovala. Když se mi to ale nedaří, tak si důležité balony vezme soupeřka a vyhraje," řekla Krejčíková.

Dvojnásobná šampionka loňského Roland Garros zaznamenala po únorovém zranění lokte další slabší výsledek na grandslamu. Při obhajobě titulu v Paříži vypadla hned v úvodní fázi, později se ve Wimbledonu dostala do 3. kola.

Třetí nejvýše postavená Češka na turnaji měla střetnutí proti 96. hráčce světa dobře rozehrané a díky třem brejkům získala první set. O tři roky starší Kruničová ale přestala později chybovat a díky stoprocentnímu servisu ve druhé sadě zápas vyrovnala.

"Určitě musela přidat a něco změnit. Bohužel se tam utkání zlomilo. I ve třetím setu jsem si vytvořila šance, jenže jsem je neuhrála. Musíme se na průběh zápasu podívat, poučit se a jít dál," uvedla Krejčíková.

V rozhodujícím třetím setu neztratila Kruničová od stavu 2:2 ani jeden gem a po hodině a 52 minutách si zajistila premiérový postup do 3. kola US Open. Krejčíkové nepomohlo ani sedm es, naopak zaznamenala 38 nevynucených chyb.

Svěřenkyně trenéra Aleše Kartuse bude mít v New Yorku ještě šanci ve čtyřhře, kde bude bojovat s Kateřinou Siniakovou. "Doufám, že se nám bude dařit. Když už mi singl nevyšel, dám do deblu všechno, abychom tu byly co nejdéle," dodala Krejčíková.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 60 milionů dolarů):

Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
 Medvěděv (1-Rus.) - Rinderknech (Fr.) 6:2, 7:5, 6:3, Draper (Brit.) - Auger-Aliassime (6-Kan.) 6:4, 6:4, 6:4, Chačanov (27-Rus.) - Monteiro (Braz.) 6:3, 6:3, 5:7, 6:4, Wu I-ping (Čína) - Borges (Portug.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4) 4:6, 6:4, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
 Kruničová (Srb.) - Krejčíková (23-ČR) 2:6, 6:4, 6:2, S. Williamsová (USA) - Kontaveitová (2-Est.) 7.6 (7:4), 2:6, 6:2, Samsonovová (Rus.) - Fernandezová (14-Kan.) 6:3, 7:6 (7:3), Tomljanovicová (Austr.) - Rodinová (Rus.) 1:6, 6:2, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články