Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Je to zvláštní rok. Nejsem hráčka druhé stovky, uvedla Muchová po vyřazení z US Open

Za zvláštní a těžký označila Karolína Muchová rok 2022, v němž ji dosud brzdily zdravotní potíže. Šestadvacetiletá tenistka doplatila na malou herní praxi i v prvním kole US Open, ve kterém vypadla po porážce 3:6, 6:7 s Australankou Ajlou Tomljanovicovou. Přestože cítí menší pochybnosti, věří, že její série zranění skončí a opět se vrátí do boje proti nejlepším.

Karolína Muchová na US Open
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Franklin II

"Jestli mám v sobě pořád oheň? Teď je to zrovna spíš uhasínající plamínek," řekla Muchová. "Na druhou stranu vím, že za pár dní bude zpět motivace k další práci a k návratu mezi top hráčky," doplnila bývalá 19. tenistka světa po páté porážce ze šesti posledních duelů.

Proti čtvrtfinalistce letošního Wimbledonu Tomljanovicové střídala dobré okamžiky s horšími. Ve druhém dějství podávala za stavu 6:5 na zisk sady a vyrovnání zápasu. Brejk ale neproměnila a poté přišla o celý zápas ve zkrácené hře. "Bylo to hratelné. Nepředvedla jsem ale úplně nejlepší výkon a nemohla jsem vyhrát. V lepších chvilkách jsem se chytala a doufala, že na to navážu, ale nepovedlo se," přiznala Muchová.

Dříve se jí v tie-breacích dařilo, momentálně ale není v herní pohodě. "Nemyslím si, že to bylo o tie-breaku, ale o celkové hře. Nebyla jsem to já," pokračovala rodačka z Olomouce.

"Moc jsme toho nenatrénovali, chybí mi odehrané zápasy. Celý rok je pro mě zvláštní. Je těžké chtít od sebe skvělé výkony. Když jsem někde zahrála dobře, něco mě srazilo, takže jsem na to nemohla navázat. Jediné plus je, že teď nejsem zraněná, můžu dál hrát a připravit se na pár turnajů," konstatovala šestadvacetiletá tenistka, jež letos vinou zdravotních komplikací sehrála pouze 13 utkání.

V těžkých momentech jí pomáhá tým a rodina. "Mám kolem sebe fajn lidi. Chci to sama zlomit, možná až moc. Tady jsem na sebe měla zbytečně velká očekávání, z čehož jsem byla taková stažená," uznala tenistka, která po dlouhé absenci využívá ke startům na turnajích takzvaný chráněný žebříček. "Myslím, že mě může dostat ještě na čtyři turnaje. Doufám, že dostanu volnou kartu na turnaj v Ostravě, a uvidím, jestli se to povede. Jinak nevím. Musím si to dobře rozmyslet, jak se připravit a kam vyrazit urvat body. Jisté je, že poletím na Australian Open," prohlásila.

Kvůli pauzám způsobeným zdravotními problémy se ale propadla už na 235. místo žebříčku WTA. "Prožívám těžké období. Určitě jsem se cítila líp, když jsem se pohybovala kolem 20. místa. Pořád si ale myslím, že nejsem hráčka druhé nebo třetí stovky. Když se všechno sejde a udělám dobrou přípravu, odehraju turnaje naplno a nebudu skrečovat každý druhý zápas, vrátím se," dodala Muchová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články