Hradecká se Siniakovou jsou na US Open v semifinále čtyřhry

New York - Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková postoupily na US Open do semifinále čtyřhry. Turnajové sedmičky zdolaly ve čtvrtfinále v New Yorku 7:6, 6:3 slovinsko-španělský pár Andreja Klepačová, María José Martínezová.

Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

V aktuálním pořadí sezony jsou Siniaková s Hradeckou páté, ale Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou kvůli zranění Američanky na Turnaj mistryň nepojedou. Proto jsou virtuálně čtvrté a mají blízko k cestě do Singapuru.

Letenky zatím s Hradeckou nekupují. "Ještě jsem o tom nepřemýšlela, ale určitě by bylo super je sehnat a letět tam. Je to náš cíl," řekla Siniaková. "Určitě nám tohle pomohlo, ale záleží i na výsledcích ostatních. Je to super krok, ale teď se soustředíme na tenhle turnaj a chceme to dotáhnout k titulu," prohlásila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová se chystá na souboj s Venus Williamsovou

Dvaatřicetiletá Hradecká s o jedenáct let mladší Siniakovou ani ve čtvrtém utkání ve Flushing Meadows neprohrály set a zopakovaly postup do semifinále z pařížského Roland Garros. "Chceme konečně přidat nějaký ten titul," připomněla Siniaková, že s Hradeckou už letos hrály čtyřikrát finále, ale ani jednou neuspěly. Ve finále prohrály v Tchaj-peji, Indian Wells, Charlestonu a také v pražské Stromovce.

O společné premiérové grandslamové finále si mohou zahrát s krajankami Lucií Šafářovou a Barborou Strýcovou, které však ještě čtvrtfinále čeká. "Bylo by to super, protože by to znamenalo, že jeden český tým bude ve finále. Je to ještě daleko. V semifinále to bude každopádně těžký zápas. Když to budou Češky, tak i tak to bude zápas, který budeme chtít vyhrát naší aktivní hrou," řekla Siniaková.

Na menších turnajích se čtyřhra hraje ve zkráceném režimu - tedy v gamech bez výhod a místo rozhodující sady je super tie-break. "V tom se může stát cokoli. Stačí hrozně málo," podotkla Siniaková a je ráda, že na grandslamech se hrají debly klasicky na dva vítězné sety. "Což nám sedí víc a pozná se lepší pár."

Po vyřazení v prvním kole dvouhry, v níž prohrála s turnajovou čtyřkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny, se Siniaková soustředí na čtyřhru. "Ze začátku to je příjemný, protože se to střídá se singlem a může to pomoct. Teď už je to s tím dnem volna hodně moc dlouhý. Já bych klidně mohla hrát každý den," řekla.

Hradecká už v roce 2013 vyhrála US Open společně s Andreou Hlaváčkovou. Siniaková ve stejném roce triumfovala v New Yorku po boku Barbory Krejčíkové v juniorské čtyřhře.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku:

Ženy: Čtyřhra - čtvrtfinále: Hradecká, Siniaková (7-ČR) - Klepačová, Martínezová (14-Slovin./Šp.) 7:6 (7:2), 6:3.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále: Anastasia Rodionovová, Marach (Austr./Rak.) - Hradecká, Matkowski (8-ČR/Pol.) 5:7, 6:4, 10:8.

Junioři: Čtyřhra - 1. kolo: Macháč, Skatov (ČR/Rus.) - Bittoun, Ross (Fr./USA) 6:3, 6:3. Čtyřhra - 2. kolo: Baez, Seyboth Wild (5-Arg./Braz.) - Macháč, Skatov (ČR/Rus.) 6:4, 4:6, 12:10.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články