Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hlaváčková s Mirným vyhráli smíšenou čtyřhru

New York - Andrea Hlaváčková poprvé v kariéře slaví grandslamový titul ve smíšené čtyřhře. Spolu s Maxem Mirným vyhráli US Open, když ve finále porazili pár Spearsová, González ve dvou setech - 7:6 a 6:3. Hlaváčková se díky výhře stala třetí Češkou, která získala triumf v mixu na US Open, a první po 20 letech. Helena Suková s Australanem Toddem Woodbridgem vyhráli v roce 1993, Jana Novotná s Američanem Jimem Pughem uspěli v roce 1988.

Sport
zdroj: ČT4

"Jsem hrozně nadšená, protože se mi v mixu nikdy nepodařilo dostat dál než do čtvrtfinále a to jen jednou. Vystřídala jsem tolik parťáků a všichni byli dobří deblisti, takže jsem si to dávala za vinu. Naštěstí to kliklo tady s Maxem. Prošli jsme těžkými zápasy. Pomáhali jsme si jako tým a to je v deblu zásadní," řekla Hlaváčková Radiožurnálu.

Ve finále přitom nezačali Hlaváčková s Mirným příliš dobře. Po ztrátě podání české tenistky prohrávali 1:4, ale brejk rychle získali zpět. Za stavu 5:6 odvrátili při podání plzeňské rodačky celkem tři setboly a následně ovládli tie-break. Druhý set už patřil Hlaváčkové s Mirným. O první výhodu brejku ještě přišli, ale o druhou už ne. Při prvním mečbolu poslala Hlaváčková volej do autu, ale druhý proměnil Bělorus nechytatelnou smečí a vysloužil si od české hráčky poklonu.

"Děkuji moc svému týmu a Maxovi, který byl neuvěřitelný a pokryl ve finále osmdesát procent kurtu. Je skvělé, že hrál se mnou," řekla Hlaváčková při slavnostním vyhlášení. A Mirnyj měl jednoduchý recept na výhru. "New York je nejlepší místo pro tenis, tohle je nejlepší dvorec a nejlepší partnerka," řekl.

V kariéře tak slaví Hlaváčková druhý grandslamový titul. Spolu s Lucií Hradeckou ovládly v roce 2011 Roland Garros a loni získaly i olympijské stříbro.

Azarenková si zopakuje loňské finále

New York - Běloruská tenistka Victoria Azarenková postoupila stejně jako vloni do finále US Open. Druhá nasazená hráčka porazila v dnešním úvodním semifinále Italku Flavii Pennettaovou za hodinu a 35 minut 6:4, 6:2.

Pennettaová, jež v New Yorku hrála semifinále grandslamového turnaje poprvé v kariéře, udržela za celý zápas jen jednou své podání a soupeřce postup značně usnadnila. Čtyřiadvacetiletá Běloruska sice na servisu také nezářila a udělala šest dvojchyb, na 83. hráčku světového žebříčku to však stačilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články