Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hlaváčková s Hradeckou jsou v semifinále US Open

New York - České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si i na US Open zahrají semifinále čtyřhry. Stříbrné olympijské medailistky ve čtvrtfinále porazily německo-čínský pár Sabine Lisická s Pcheng Šuaj 6:3, 6:1 a o účast ve finále budou hrát proti Španělce Anabel Medinaové a Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Ruska Maria Šarapovová otočila zápas s Francouzkou Marion Bartoliovou a po vítězství 3:6, 6:3 a 6:4 si zahraje semifinále US Open. První italskou tenistkou v semifinále US Open se pak stala Sara Erraniová po výhře nad svou deblovou partnerkou Robertou Vinciovou 6:2, 6:4.

České deblistky Hlaváčková s Hradeckou
zdroj: ČTK/AP

O titul ve smíšené čtyřhře si zahraje Květa Peschkeová, jejímž partnerem je Polák Marcin Matkowski. V dnešním semifinále porazili 7:5 a 6:2 nejvýše nasazené duo Liezel Huberová z USA a Max Mirnyj z Běloruska.

Finále čeká turnajové čtyřky Peschkeovou s Matkowským už ve čtvrtek. Jejich soupeřem může být český pár Hradecká, František Čermák, ti však mají před sebou ještě semifinále. Peschkeová bojovala o titul v mixu na US Open už v letech 2006 a 2010, v obou případech neúspěšně.

Reakce českých tenistek:

"Uhrály jsme si to, šly jsme do toho. Lisickou jsme to nenechaly pálit po lajnách a pak moc nevěděla, kam to má hrát," řekla Hradecká. "Hrály jsme moc dobře. Doplňovaly jsme se a Lucka mi hodně pomáhala na síti. Byl to kvalitní debl a jsme rády za semifinále, to je hezký úspěch," doplnila Hlaváčková.

Loňské vítězky Roland Garros Hlaváčková s Hradeckou prožívají skvělou sezonu. Do semifinále postoupily na všech grandslamových turnajích, na trávě ve Wimbledonu prohrály až ve finále a tamtéž získaly později olympijské stříbro.

V duelu s Lisickou a Pcheng Šuaj měla česká dvojice pomalejší úvod a hned prohrávala 0:2. "Než jsme se rozkoukaly, tak mě brejkly," řekla Hradecká, ale ve zbytku utkání už Češky diktovaly tempo a po hodině hry postoupily. Účastí v semifinále Hlaváčková s Hradeckou vylepšily v New Yorku své loňské maximum.

Šarapovová začala zápas s Bartoliovou v úterý velmi špatně. S osmifinálovou přemožitelkou Petry Kvitové prohrávala rychle 0:4, pak hráčky zahnal do šaten hurikán Isaac a na kurt se dostaly až další den. První set Ruska nezachránila, ale v dalších dvou zvládla lépe koncovky a dokázala Francouzku vyřadit.

"Déšť mi dopřál několik hodin pauzy, dobře jsem se vyspala a jsem ráda, že jsem to zase v dohrávce zvládla. Už jsem tady takhle daleko dlouho nebyla," řekla na kurtu Ruska, která je v semifinále US Open poprvé od roku 2006, kdy turnaj vyhrála.

Na US Open zase pršelo

Italská tenistka Sara Erraniová porazila na US Open svoji deblovou partnerku a krajanku Robertu Vinciovou 6:2, 6:4 a poprvé si v New Yorku zahraje semifinále. Desátá nasazená finalistka letošního Roland Garros se stala první Italkou v semifinále US Open v moderní éře. O další postup se Erraniová střetne s vítězkou utkání mezi favorizovanou Serenou Williamsovou z USA a srbskou hráčkou Anou Ivanovičovou. 

Dnešní program US Open začal s dvouhodinovým zpožděním kvůli dešti. Erraniová po nástupu na kurt dominovala, hrála vyrovnaně a soupeřce vzala čtyřikrát servis. Vinciová se dopustila 37 chyb a prohrála za hodinu a dvanáct minut. Společně jsou Erraniová a Vinciová ve Flushing Meadows v semifinále čtyřhry, v které plní roli druhého nasazeného páru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články