Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Gauffová na US Open dohrála v osmifinále. Dimitrov vyřadil Rubljova

US Open skončilo pro domácí Coco Gauffovou. Obhájkyně titulu v osmifinále prohrála s další Američankou Emmou Navarrovou 3:6, 6:4 a 3:6. Vypadl také přemožitel Jiřího Lehečky Andrej Rubljov. Na betonu v New Yorku podlehl Grigoru Dimitrovovi 3:6, 6:7, 6:1, 6:3, 3:6. 

Dvacetiletá Gauffová nepostoupila do čtvrtfinále US Open poprvé od roku 2021. S Navarrovou prohrála podruhé, letos na ni nestačila ani v osmifinále Wimbledonu. Nyní doplatila na devatenáct dvojchyb a celkově šedesát nevynucených chyb. Duel na betonovém dvorci Arthura Ashe v New Yorku trval dvě hodiny a dvanáct minut.

Třiadvacetiletá Navarrová je v grandslamovém čtvrtfinále podruhé, poprvé ale na US Open. O postup do premiérového semifinále se utká s turnajovou šestadvacítkou Paulou Badosaovou ze Španělska.

Gauffová přišla o první set kvůli ztracenému servisu v šesté hře. Ve druhé sadě sice třemi gamy v řadě nepříznivý stav 3:4 otočila, v rozhodujícím třetím setu ale přišla znovu dvakrát o podání a duel ztratila.

"Celkově jsem nehrála špatně, ale nepohlídala jsem si servis, to byl zásadní rozdíl. Hodně jsem jí tím pomáhala. Při mém druhém servisu byla Emma agresivní, vyvíjela na mě větší a větší tlak. Moc bych si přála, abych podávala lépe," řekla Gauffová. "Není to léto, jaké bych si přála. Spousta lidí by chtěla být na grandslamu ve čtvrtém kole. Být na olympiádě, být tam vlajkonošem. Ale já chci dosáhnout jiné úrovně, takže je to zklamání, ale zase se kvůli tomu nebudu mučit. Pokud se ale chci zlepšit, musím najít konzistenci na servise," dodala.

Grigor Dimitrov
zdroj: REUTERS/USA Today Sports autor: Robert Deutsch

Třiatřicetiletý Dimitrov postoupil do čtvrtfinále grandslamu podruhé v sezoně po Roland Garros. Ve Flushing Meadows může z pozice turnajové devítky dál vylepšit své maximum, kterým je semifinálová účast z roku 2019. V předchozích čtyřech ročnících se do čtvrtfinále nedostal.

Utkání proti Rubljovovi vyhrál i navzdory tomu, že zahrál méně vítězných míčů (41:48) a udělal více nevynucených chyb (67:59). O sedm let mladšího soupeře porazil po třech hodinách a 39 minutách. Ve čtvrtfinále se střetne s domácím Američanem Francesem Tiafoem, nebo Australanem Alexeiem Popyrinem.

Šestý hráč světa Rubljov nenapodobil na US Open předchozí dvě čtvrtfinálové účasti. Mezi osm nejlepších se v této sezoně dostal pouze na Australian Open.

Do čtvrtfinále postoupil také domácí Američan Taylor Fritz, který porazil předloňského finalistu Nora Caspera Ruuda 3:6, 6:4, 6:3, 6:2. Dvanáctý nasazený hráč napodobil v New Yorku loňský počin a o první grandslamové semifinále si zahraje s krajanem Brandonem Nakashimou, nebo Němcem Alexanderem Zverevem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články