Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Federer na US Open třetí desítku grandslamových titulů nenačne. Byla to promarněná příležitost, uznal

Jako promarněnou příležitost označil Roger Federer porážku ve čtvrtfinále US Open s Grigorem Dimitrovem. S Bulharem, kterého ve všech předchozích sedmi duelech zdolal, prohrál hvězdný Švýcar v New Yorku v pěti setech. Osmatřicetiletá tenisová legenda nicméně věří, že stále může rozšířit svou rekordní sbírku 20 grandslamových titulů.

Roger Federer na US Open
zdroj: USA TODAY Sports autor: Geoff Burke

Federera nezastavil v úterním nočním zápase ve Flushing Meadows pouze kvalitní výkon Dimitrova, ale i zdravotní potíže. Kvůli problémům v horní části zad se nechal mezi prohranými čtvrtým a pátým setem ošetřit. "Přesně nevím, co to bylo za sval. Prostě horní část zad," řekl Federer a dodal, že bolest cítil během celého utkání.

Porážku 6:3, 4:6, 6:3, 4:6, 2:6 ale na zdravotní handicap nesváděl. "To k tomu patří, své šance jsem měl. Byl jsem schopen hrát, takže je pouze moje chyba, že jsem nezvítězil," uznal sebekriticky po 61 nevynucených chybách.

Je nám líto, video expirovalo.
Dimitrov udolal Federera, v semifinále US Open se střetne s Medveděvem

Necelé dva měsíce po prohraném dramatickém finále Wimbledonu s Novakem Djokovičem musel skousnout další těžkou porážku. Ta ho musela mrzet o to víc, že po vyřazení potenciálního semifinálového soupeře Djokoviče se mu alespoň papírově na US Open otevřela slušná šance minimálně na finále.

"Byla to promarněná příležitost. Jste ve vedení, můžete postoupit, pak máte dva dny volna, vypadalo to dobře," posteskl si Švýcar, jemuž by dle vlastních odhadů zmíněné časové období stačilo k tomu, aby se dal před semifinále dohromady. "O to je to větší zklamání, že jsem nenašel způsob, jak vyhrát. Ale musíte přijmout i porážku, je součástí sportu." 

Po celkově třech grandslamových triumfech z let 2017 a 2018 tak nejúspěšnější tenista historie zakončí letošní sezonu bez velkého titulu. Stále se však domnívá, že může načít třetí desítku triumfů z na "velkých" turnajích. "Nemám křišťálovou kouli, ale samozřejmě v to doufám. Otřepu se a půjdu dál. I tak to zatím byla pozitivní sezona," zakončil Federer, který letos získal na ATP Tour tři tituly a kvalifikoval se na Turnaj mistrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články