Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Djokoviče zradilo rameno a na US Open vzdal osmifinále s Wawrinkou

Novak Djokovič neobhájí titul na grandslamovém US Open. První hráč světa vzdal osmifinále se Švýcarem Stanem Wawrinkou za stavu 4:6, 5:7 a 1:2 ve třetím setu kvůli zraněnému ramenu.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP

Djokovič ovládl čtyři z posledních pěti grandslamových turnajů, ale do New Yorku přijel s problémem s levým ramenem. Od 1. kola si stěžoval, že se mu hůře podává a hraje bekhend. V nedohraném duelu s Wawrinkou udělal 35 chyb.

"Nechci o svých zraněních mluvit. Už jsme to probírali dříve. Nechci se v tom pořád dokola šťourat," řekl Djokovič po vyřazení. Po třetím kole říkal, že bolest skoro necítí, ale odmítl specifikovat, co přesně s ramenem má.

Při odchodu Djokoviče z centrkurtu se ozýval z hlediště i pískot. Srbský tenista reagoval zvednutým palcem. "Chápu diváky. Přišli se podívat na celý zápas, ale ten se nekonal. Hodně lidí ale neví, co se děje, takže jim to nevyčítám. Bral jsem léky proti bolesti, kterou mám dva týdny, a někdy to fungovalo a jindy ne," řekl Djokovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokoviče zastavilo zraněné rameno, Wawrinkovi vzdal

Dvaatřicetiletý šestnáctinásobný grandslamový vítěz Djokovič nedohrál utkání na okruhu ATP potřinácté v kariéře. Předloni ve čtvrtfinále Wimbledonu vzdal Tomáši Berdychovi. Jako obhájce skončil po skreči i v Austrálii před deseti lety.

"Takhle vyhrát nechcete. Je mi Novaka líto. Je kamarád a šampion," řekl Wawrinka na kurtu. "Rád bych hrál podobný tenis jako dnes večer i dál," přál si Wawrinka, vítěz US Open z roku 2016, kdy ve finále porazil právě Djokoviče. Ve čtvrtfinále se střetne s pátým nasazeným Daniilem Medveděvem z Ruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články