Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Djokovič útočí na kalendářní Grand Slam

Pouhých devět setů dělí srbskou hvězdu od zkompletování kalendářního Grand Slamu. První hráč světa se v osmifinále US Open nadřel, zaváhání ovšem nepřipustil a domácího Jensona Brooksbyho porazil 1:6, 6:3, 6:2 a 6:2. Kalendářní Grand Slam získal pouze Rod Laver v letech 1962 a 1969. 

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: John Minchillo

Dvacetiletý Brooksby, který předloni porazil v New Yorku v posledním utkání kariéry Tomáše Berdycha, nastoupil na Djokoviče zostra. Než se Srb nadál, vedl Američan v první sadě 3:0, publikum na kurtu Arthura Ashe jásalo a favorit byl rád, že nedostal "kanára".

Ve druhé sadě Djokovič vedl 3:0, ale za stavu 3:1 ztratil v dlouhé devatenáctiminutové hře ještě jednou servis. Vzápětí ale získal brejk zpět a zbytek utkání už zvládl.

Je nám líto, video expirovalo.
Novak Djokovič na US Open útočí na další grandslam

"Musím říct, že jsem neměl skvělý začátek. Jenson na mě vlítl, měl jednoduchý plán a výborně ho naplňoval. Já neměl rytmus, byl příliš vzadu a chyboval," popsal Djokovič úvod. "Set a půl skvěle četl hru, ale začal jsem míč trefovat čistěji a konec už byl povedený," uvedl Djokovič.

Brooksby dostal do soutěže divokou kartu a ve dvaceti letech se stal nejmladším osmifinalistou turnaje po krajanovi Andym Roddickovi. "Novak vás nejdřív připraví o nohy a potom i o duši," psal vítěz US Open z roku 2003 Roddick na sociálních sítích, jak je těžké Djokoviče porazit.

"Děkuji Andymu za poklonu, ale pravdivá je jen první část, druhá ne," reagoval Srb a doplnil: "Duši nikomu neberu. Každý máme svoji nádhernou duši a já si každého vážím."

Ve čtvrtfinále se letošní vítěz Australian Open, Roland Garros a Wimbledonu utká s Matteem Berrettinim. Itala naposledy porazil ve finále na londýnské trávě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články