Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Djokovič oslavil 80. výhru na US Open postupem do semifinále, kde narazí na Zvereva

Na US Open dojde k repríze semifinálového duelu letošních olympijských her. Rozhodl o tom postup Novaka Djokoviče mezi nejlepší čtyřku turnaje po vítězství 3:1 na sety nad Italem Matteem Berrettinim po sadách 5:7, 6:2, 6:2 a 6:3. Srbský tenista narazí opět na Němce Alexandera Zvereva, kterému v Tokiu podlehl.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters autor: Danielle Parhizkaran

Ve Flushing Meadows je Zverev zatím suverénní, zatímco trojnásobný šampion Djokovič ztratil proti čtvrtému z pěti soupeřů set. Proti Berrettinimu musel dotahovat, ale pak ukázal své umění. Celkově si na US Open připsal 80. vítězné utkání.

"Zapomněl jsem na první set a pozvedl svůj tenis na jinou úroveň. Byly to určitě tři nejlepší sety, které jsem na turnaji zatím předvedl," řekl Djokovič poté, co nad Italem vyhrál po třech a půl hodinách i třetí letošní vzájemný zápas. "Byl to skvělý zápas, Matteo hraje úžasně a už se usadil v první desítce. Pokaždé je to s ním těsný souboj," dodal k repríze wimbledonského finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková na US Open nestačila na Sakkariovou, Zverev je v semifinále

Proti Zverevovi bude Djokovič usilovat nejen o kalendářní Grand Slam, což by dokázal jako první tenista od Australana Roda Lavera, jenž vyhrál všechny grandslamy jako poslední v roce 1969. Rodák z Bělehradu útočí na US Open také na 21. trofej z turnajů velké čtyřky. Díky tomu by se odpoutal na prvním místě historického pořadí od Rogera Federera a Rafaela Nadala.

"Má teď úžasnou formu, hodně toho vyhrál. Od Wimbledonu neztratil zápas," řekl Djokovič o Zverevovi. "Získal zlato na olympiádě, relativně snadno vyhrál (turnaj) v Cincinnati, tady je v semifinále... Hráli jsme spolu před měsícem v Tokiu. Měl jsem set a brejk navrch, ale otočil to," vzpomínal.

Druhou semifinálovou dvojici v New Yorku tvoří Rus Daniil Medvěděv a Kanaďan Félix Auger-Aliassime.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku:

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále: Djokovič (1-Srb.) - Berrettini (6-It.) 5:7, 6:2, 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články