Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych porazil Zoppa a postoupil do 3. kola

New York - Tomáš Berdych postoupil na US Open do třetího kola. Šestý nasazený tenista v duelu s 80. hráčem žebříčku Estoncem Jürgenem Zoppem potvrdil roli favorita výhrou 6:1, 6:4 a 6:2. Poslední český zástupce v mužské dvouhře na US Open bez problémů vstoupil do zápasu a první set získal za půl hodiny. Ve druhém setu se Zopp snažil s Berdychem držet krok, nakonec ale prohrál. Závěrečná sada už patřila opět zcela českému tenistovi.

Tomáš Berdych
zdroj: Getty Images

Berdych byl po vítězství překvapený, na jak odevzdaného soupeře narazil. "Měl jsem takový zvláštní pocit, jako bych byl na tréninku. Nechci to nijak snižovat, ale jak jsem to viděl, že borec si ani nic nezměnil, nepovzbudil se. Takže to šlo víceméně příjemně. Hodí se každý takový zápas," řekl Radiožurnálu.

O postup do osmifinále se utká se sedmadvacátým nasazeným Samem Querreym. Tohoto amerického tenistu porazil dvakrát ze tří vzájemných zápasů, naposledy před pár dny v semifinále turnaje ve Winston-Salemu.

Hladce prošel do třetího kola také nejvýše nasazený Roger Federer, který porazil 6:2, 6:3 a 6:2 Němce Björna Phaua. Švýcarský tenista často chodil na síť, kde získal celkem 32 fiftýnů. "Rád chodím dopředu, když jsem nahoře. A kdyby to nefungovalo, vždycky můžete znovu začít hrát na jistotu," uvedl jednatřicetiletý majitel 17 grandslamových titulů, který navíc zaznamenal patnáct es.

Bez ztráty setu postoupila i největší favoritka ženské dvouhry Serena Williamsová. Wimbledonská a olympijská šampionka však nebyla spokojená s výkonem v zápase se Španělkou Marií José Martínezovou Sánchezovou, kterou porazila 6:2 a 6:4. Blízko k postupu měla i její sestra Venus, která trápila turnajovou šestku Angelique Kerberovou. V utkání s německou tenistkou po prohrané úvodní sadě otočila druhý set a v tom rozhodujícím vedla už 4:2. Kerberová však otočila na 7:5 a může doufat v zopakování loňského semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články