Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bencicová se Zverevem si přenesli formu z Tokia do New Yorku a jsou už ve čtvrtfinále

Po triumfu z Tokia vyhlíží úspěch také na US Open. Olympijská vítězka Belinda Bencicová je na americkém grandslamu mezi nejlepší osmičkou, přičemž vyhrála všechny sety. Jedenáctá nasazená Švýcarka si tentokrát poradila s Polkou Igou Šwiatekovou 7:6 a 6:3, když v maratonském prvním setu odvrátila čtyři setboly a vyhrála ho až po téměř hodině a půl v tie-breaku 14:12. Alexander Zverev z Německa zase vyhrál již 15. zápas v řadě, když přehrál Itala Jannika Sinnera 6:4, 6:4 a 7:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Bencicová proplouvá US Open bez porážky v setu

Čtyřiadvacetiletá Bencicová, jež před pěti týdny v Tokiu v boji o olympijské zlato zdolala Markétu Vondroušovou a po prohře s jinými Češkami Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou brala i deblové stříbro, si ve čtvrtfinále US Open zahraje proti kvalifikantce Emmě Raducanuové.

Osmnáctiletá Britka, narozená v Torontu, deklasovala Shelby Rogersovou 6:2, 6:1, přitom právě tato Američanka zastavila o kolo dříve světovou jedničku Ashleigh Bartyovou.

Vyřazená Šwiateková je jedinou tenistkou, která se letos na všech čtyřech grandslamech dostala do čtvrtého kola. O postup do čtvrtfinále US Open bude hrát i Karolína Plíšková. Mezi nejlepší osmičkou už je také Krejčíková.

Čtyřiadvacetiletý Zverev drží vítěznou sérii od tokijských Her přes zisk titulu v Cincinnati. "Od začátku do konce to byl zápas na vysoké úrovni. Jsem šťastný, že jsem bez ztráty setu pořád v turnaji, a natěšený, co mě ještě čeká," řekl Zverev. Příštím soupeřem čtvrtého hráče světového žebříčku bude Jihoafričan Lloyd Harris, jenž otočil zápas s Američanem Reillym Opelkou.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku:

Ženy: Dvouhra - 4. kolo: Bencicová (11-Švýc.) - Šwiateková (7-Pol.) 7:6 (14:12), 6:3, Raducanuová (Brit.) - Rogersová (USA) 6:2, 6:1.

Muži: Dvouhra - 4. kolo: A. Zverev (4-Něm.) - Sinner (13-It.) 6:4, 6:4, 7:6 (9:7), Harris (JAR) - Opelka (22-USA) 6:7 (6:8), 6:4, 6:1, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články