Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Úder měsíce podle fanoušků zahrála Šafářová

Londýn – Česká tenistka Lucie Šafářová si připsala další triumf. Fanoušci jí svými hlasy přisoudili výhru v anketě tenisové asociace WTA o úder měsíce června. Diváci tak ocenili její maratonskou výměnu s Darjou Gavrilovovou na turnaji v Birminghamu, kterou zakončila zcela vyčerpaná bekhendovým volejem.

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters

Jednu z tradičních měsíčních anket WTA ovládla Šafářová zcela suverénně a v pětičlenné nominaci měla i dvě krajanky - Petru Krejsovou a Petru Kvitovou. Rodačka z Brna dostala 70 procent hlasů, Dánka Caroline Wozniacká 11, Rumunka Simona Halepová deset, Krejsová pět a Kvitová čtyři procenta.

Kvitová se ucházela také o cenu pro hráčku měsíce, stejně jako Karolína Plíšková. Zůstaly však až za šampionkou Wimbledonu Španělkou Garbiňe Muguruzaovou, která obdržela 60 procent hlasů. Kvitová za pohádkový návrat k tenisu po vážném zranění a zisku titulu v Birminghamu 29 procent a 11 procent Plíšková. Ta zase vyhrála turnaj v Eastbourne a i díky tomu se po Wimbledonu stala novou světovou jedničkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Lucie Šafářová vyhrála v hlasování diváků anketu o úder měsíce června

Úžasnou výměnu odehrály Šafářová s Gavrilovou v Birminghamu ve čtvrtfinále. V tie-breaku třetího setu za stavu 1:0 pro Australanku předvedla česká tenistka úžasnou obranu i vítězný volej u sítě po doběhnutém kraťasu. Míček přeletěl ve výměně přes síť šestadvacetkrát.

Šafářová nakonec maraton vyhrála v tie-breaku 7:5, následné semifinále proti Kvitové však ve druhé sadě skrečovala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články