Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Tým proti Rumunkám je odtajněn. Pála oznámil sestavu okolo Plíškové

Kapitán Petr Pála zařadil do nominace na utkání Fed Cupu proti Rumunsku tenistky Karolínu Plíškovou, Kateřinu Siniakovou, Markétu Vondroušovou a Barboru Krejčíkovou. Hrát se bude 9. a 10. února.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: Edgar Su

Rumunky povede nedávná světová jednička Simona Halepová. Se současnou trojkou žebříčku jsou v týmu kapitána Florina Segarceanua Mihaela Buzarnescuová, Irina-Camelia Beguová, Ana Bogdanová a Monica Niculescuová.

"Jsem rád, že budeme hrát ve velmi silné sestavě. Myslím, že to je padesát na padesát, abych řekl pravdu. Bude to natěsno a nebudu se zlobit, kdyby se hrála rozhodující čtyřhra, v které budeme mírnými favority," řekl Pála.

Současná česká jednička Petra Kvitová se kapitánovi pro první kolo omluvila den po účasti ve finále grandslamového Australian Open. "Což vzhledem k jejímu programu naprosto respektuju a chápu. Věřím, že se v budoucnu zase setkáme," řekl Pála.

Tenistky sledoval přímo v Melbourne. "Karolína byla v Austrálii výborná," řekl Pála. V semifinalistce dvouhry má jasnou jedničku do dvouher. O dvojce se bude rozhodovat mezi hrdinkou listopadového finále Fed Cupu proti Američankám Siniakovou a Vondroušovou.

Siniakové se úvod roku v singlu nevydařil. V hlavních soutěžích prohrála už čtyřikrát v řadě. "Nic bych z toho nedělal. Sezona je dlouhá, třeba jí Fed Cup i pomůže," řekl Pála a k Vondroušové dodal: "Sezonu začala až v Melbourne a líbilo se mi, jak hrála."

Je nám líto, video expirovalo.
V sestavě na Rumunky nechybí Plíšková

Největší hrozbou bude Halepová. Ještě do Australian Open vstupovala jako světová jednička a postupem do čtvrtfinále ukázala, že je po zranění zad zase ve formě. "Je to obrovská výzva. Pro diváky to bude atraktivní zápas," pozval Pála fanoušky do Ostravar Arény.

Češky se s Rumunkami naposledy utkaly v roce 2016 a v Kluži zvítězily 3:2. Plíšková v tehdejším utkání 1. kola porazila ve dvouhře Halepovou i Niculescuovou a po boku Barbory Strýcové přispěla k triumfu v rozhodující čtyřhře.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články