Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tým mám postavený dobře. Bude fungovat a výsledky přijdou, řekla Plíšková

Solidní úvod sezony s převážně čtvrtfinálovými výsledky má za sebou česká tenisová jednička Karolína Plíšková. Do letošního roku vstoupila pod vedením nového trenéra Tomáše Krupy a před měsícem začala spolupracovat s kondičním koučem Markem Všetíčkem. Nyní doufá, že postupně přijdou i výraznější úspěchy.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Věřím, že jsem si konečně vybrala správné lidi. Tomáš s Markem fungují výborně," uvedla Plíšková na tiskové konferenci k turnaji J&T Banka Prague Open.

Rodačka z Loun letos odehrála zatím šest turnajů a do zmíněného čtvrtfinále došla čtyřikrát včetně Australian Open a dvojice velkých amerických podniků v Indian Wells a Miami. "Výsledky nejsou špatné. Myslím, že je to solidní, ale samozřejmě bych si přála, aby to bylo lepší," pokračovala šestá hráčka světového žebříčku WTA.

Před rokem však rozehrála ještě pod vedením Davida Kotyzy sezonu lépe. Dva turnaje vyhrála a na betonech v zámoří došla do semifinále. "Bylo těžké zopakovat loňský start."

Je nám líto, video expirovalo.
Na turnaji v Praze uctí Novotnou, přijede i Navrátilová

S Krupou, mimo jiné bývalým trenérem Tomáše Berdycha, pracuje od konce roku a dál se snaží pracovat na svém agresivním stylu. "Prostor na zlepšení je velký a řekla bych, že to je na dobré cestě. Nechci házet do vzduchu výsledky, ale věřím, že tým mám postavený dobře. Bude fungovat a výsledky přijdou," prohlásila rezolutně.

Touhu rozvíjet svůj talent má stále obrovskou. Zásadní změny v její hře se nicméně očekávat nedají. "Není moc prostoru něco změnit. Chci dělat méně chyb, hýbat se líp, ale nehrozí, že bych najednou začala hrát čopy. Ráda bych sem tam zapojila prvky jako volej a kraťas, ale jinak mám plán pořád jasný," konstatovala Plíšková, která v březnu udělala náhle změnu na pozici kondičního trenéra.

Po necelých dvou letech rozvázala spolupráci se slovenskou dvojicí Ivan Trebatický, Martin Nosko. "Uznala jsem za vhodné, že je čas se posunout dál a vyzkoušet jiné věci. Mám věk, v němž bych se chtěla zkusit zlepšit. Je to na hraně, kdy se dají udělat základy a něco změnit. Chtěla jsem do toho šlápnout," vysvětlila své rozhodnutí.

Všetíček v minulosti pomáhal světové dvojce Petru Kordovi či osmičkám Karlu Nováčkovi a Radku Štěpánkovi. "Marek mě nebude šetřit a hráči, kteří s ním byli, byli připraveni super," upozornila šestadvacetiletá Plíšková.

Nyní už pod jeho dohledem absolvovala přípravu před antukovou sezonou. Dřela v Monte Carlu a prý byla po zátěži ráda, že chodí. "Jsou to jiná cvičení, jiný styl, než jsem dělala do téhle doby. Dost to bolí, ale to k tomu patří."

Pochopitelně si uvědomuje, že po čtrnácti dnech pohyb na kurtu nezlepší. "K tančení mám ještě daleko, ale doufejme, že do půl roku by mohl být vidět výsledek," vyslovila přání.

Antukovou sezonu zahájí na halovém turnaji ve Stuttgartu a poté se představí v Praze ve Stromovce. Na klouzavém povrchu vyrostla, ale vzhledem ke svému stylu má raději tvrdé povrchy. Loni ovšem hrála na Roland Garros semifinále. "Začala jsem si více věřit. V Paříži jsem se dostala daleko a mohlo by to být i letos dobrý," zakončila Plíšková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články