Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Turnajům v Barceloně a v Bělehradě vládli Nadal a Berrettini

Rafael Nadal a Matteo Berrettini slaví turnajové triumfy. Španělský tenisový fenomén Nadal vyhrál v Barceloně už podvanácté, když ve finále, jež trvalo 3:38 hodiny, porazil 6:4, 6:7, 7:5 Řeka Tsitsipase. V Bělehradě slavil Ital, jenž ve finále udolal 6:1, 3:6, 7:6 Rusa Aslana Karaceva a má čtvrtý titul.

Matteo Berrettini
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: via www.imago-images.de

V letošním nejdelším zápase na ATP Tour oba finalisté v Barceloně čelili mečbolům. Nadal mohl utkání ukončit už v druhém setu, kdy měl dvě příležitosti při Ttsitsipasově podání za stavu 5:4, ale řecký tenista se ubránil. Sám měl mečbol za stejného stavu 5:4 v rozhodující sadě, tentokrát však Nadal i za pomoci pásky při jednom z úderů hrozbu odvrátil.

Čtyřiatřicetiletý španělský tenista získal 87. titul v kariéře a první od loňského října, kdy potřinácté vyhrál Roland Garros. Zároveň ukončil aktuální vítěznou Tsitsipasovu sérii  dvaadvacetiletý Řek až do dneška vyhrál devět zápasů bez ztráty setu, minulou neděli si připsal v Monte Carlu první triumf na turnaji Masters.

Díky 61. vítězství na antukovém turnaji ATP Tour se Nadal v pondělí posune na druhé místo žebříčku za Srba Novaka Djokoviče.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal triumfoval v Barceloně v letošním nejdelším duelu

Karaceva zastavil Berrettini 

Karacevovi se ve finále bělehradského turnaje nepodařilo navázat na nečekané semifinálové vítězství nad domácím favoritem Novakem Djokovičem.

Desátý hráč světového žebříčku Berrettini hrál kvůli zranění břišních svalů teprve druhý turnaj od Australian Open. Minulý týden v Monte Carlu vypadl hned v prvním zápase, v srbské metropoli se mu ale dařilo o poznání lépe.

"Nepřijel jsem sem s dobrými pocity, protože po zranění to nikdy není lehké. Ale nakonec to byla radost," řekl po dvouapůlhodinové bitvě Berrettini, jenž zvedl vítěznou trofej poprvé od turnaje na trávě ve Stuttgartu v roce 2019.

Výsledy turnajů:

Barcelona (antuka, dotace 1,702.800 eur):

Dvouhra - finále: Nadal (1-Šp.) - Tsitsipas (2-Řec.) 6:4, 6:7 (6:8), 7:5.

Čtyřhra - finále: Farah, Cabal (1-Kol.) - Tecau, Krawietz (Rum./Něm.) 6:4, 6:2.

Bělehrad (antuka, dotace 711.800 eur):

Dvouhra - finále: Berrettini (2-It.) - Karacev (3-Rus.) 6:1, 3:6, 7:6 (7:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články