Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Turnaj mistryň v Praze? Lepší konec sezony by asi nebyl, myslí si Plíšková

Praha – Není to úplně nemožné. V dalekém Singapuru by se měl Turnaj mistryň pro osmičku nejlepších konat ještě příští rok. O přesunu do Česka by se dalo reálně uvažovat. "Kdybych mohla pomoct, tak bych to udělala," uvažovala Karolína Plíšková, která by se měla letos s přehledem kvalifikovat. Myšlenka na pořádání tzv. Masters v české metropoli by se světové čtyřce hodně zamlouvala.

Karolína Plíšková
zdroj: USA Today Sports autor: Dan Hamilton

"To by bylo hodně zajímavé. Singapur je pro všechny daleko a hraje tam hodně Evropanek, skoro všechny. Kdyby byl Turnaj mistryň v Praze, tak myslím, že by lidi přišli. Je nás tam navíc dost Češek i v deblu," uvedla Plíšková. "Vím, že spousta lidí si to přeje a my hráčky také. Uzavřít sezonu doma v Praze na Turnaji mistryň, asi by nebyl lepší konec sezony, ať už by to dopadlo jakkoli," dodala pětadvacetiletá Plíšková.

O událost údajně usiluje několik měst, což potvrdila WTA ve svém prohlášení. Mají mezi nimi figurovat například Manchester a Petrohrad.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíškovou čeká série asijských turnajů, začne v Tokiu

Plíšková má za sebou osm týdnů v roli světové jedničky a americké turné, na kterém obhajovala hodně bodů. Na US Open vypadla ve čtvrtfinále a klesla v žebříčku na čtvrtou pozici. "Jako úlevu to úplně necítím, ale na turnajích se mi možná bude hrát teď v Asii líp, protože tam neobhajuju tolik bodů," řekla Plíšková.

V neděli odletí do Tokia, pak ji čekají velké turnaje ve Wu-chanu a v Pekingu. "Už nemůžu mít moc jiný cíl než se dostat do finále nebo turnaj vyhrát. A to by bylo skvělé, nikdy jsem se v Asii takhle daleko nedostala," uvedla Plíšková.

Turnaj mistryň, nebo post světové jedničky?

Stále má šanci bojovat o post světové jedničky na konci roku. Špička je hodně vyrovnaná. "Může se to párkrát prostřídat. Být jedničkou na konci roku je cennější než v průběhu sezony, kdy se to může měnit," ví moc dobře.

Kdyby si ale mohla vybrat, jestli vyhrát Turnaj mistryň, nebo být jedničkou, zvolila by první variantu. "Po každé dřině na turnaji bych chtěla zvednout pohár. Jednička se ničím neslaví, to si můžu oslavit doma, ale žádný pohár vám nikdo nedá. Já bych si vybrala vyhrát Singapur," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články