Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Turnaj mistryň bude hostit Mexiko. Do Guadalajary by se měly podívat tři Češky

Tenisový Turnaj mistryň se letos uskuteční v mexickém městě Guadalajara. Vrchol sezony se bude hrát na tvrdém povrchu v týdnu od 8. listopadu. Akce pro osmičku nejlepších hráček sezony se od roku 2019 koná v Šen-čenu, ale už loni byla kvůli koronaviru zrušena a ani letos tam nemůže být. Do Číny by se měl Turnaj mistryň vrátit v roce 2022 a zůstat zde do roku 2030.

Z českých hráček by si letos měly Masters ve dvouhře zahrát dvě Češky. Poprvé se nejspíš kvalifikuje vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková, aktuálně sedmička žebříčku, na třetí pozici figuruje finalistka Wimbledonu Karolína Plíšková. Krejčíková má víceméně už jistotu účasti ve čtyřhře společně s Kateřinou Siniakovou, s kterou suverénně vedou pořadí párů v sezoně.

V Guadalajaře se v březnu hrál turnaj okruhu WTA kategorie 250 a první titul kariéry tam získala Španělka Sara Sorribesová, jež v semifinále porazila Češku Marii Bouzkovou.

Poslední vítězkou Turnaje mistryň je současná světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová. Z českých tenistek naposledy vyhrála Petra Kvitová před deseti lety v Istanbulu.

Turnaj mistryň navazuje na finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové. Mistrovství světa ženských družstev, dříve nazývané Fed Cup, se bude hrát v pražské O2 areně od 1. do 6. listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články