Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Tsonga bude mít ve Vídni šanci na reparát, ve finále vyzve Pouilleho

Loni mu finále ve Vídni nevyšlo, letos bude mít Jo-Wilfried Tsonga šanci na reparát. Světová patnáctka v semifinálovém duelu porazil Němce Philippa Kohlschreibera 7:6 a 7:5 a v boji o titul ho čeká další Francouz Lucas Pouille, který zdolal Brita Kylea Edmunda 6:7, 6:4 a 6:3. Tsonga bude mít ještě o motivaci navíc. Případný triumf by mu udržel naději na Turnaj mistrů.

Slavící Jo-Wilfried Tsonga
zdroj: ČTK/AP/ autor: Ronald Zak

Turnaj v rakouském hlavním městě patří k jeho oblíbeným. V roce 2011 zde triumfoval a loni vypadl až ve finále. To si Jo-Wilfried Tsonga zahraje ve Vídni i letos a drží si nadále šanci na pátý letošní titul.

Zkušený dvaatřicetiletý Francouz v semifinále narazil na Philippa Kohlschreibera, s nímž svedl vyrovnanou bitvu. V první sadě si oba tenisté jednou vzali podání a vše musel rozlousknout až tie-break. V něm si lépe vedl Tsonga a po výhře 7:4 bral úvodní set.

I druhá sada nabízela podobný obrázek a oba hráči si celkem bezproblémově drželi dlouho podání. Až za stavu 5:5 Kohlschreiber svůj servis nezvládl. Neuhrál ani fiftýn a Tsonga výhodu následně potvrdil. Triumfoval 7:5 a opět prokázal, že se mu proti Němci daří, když triumfoval ve vzájemných střetnutích pojedenácté z dvanácti možností.

Je nám líto, video expirovalo.
Pouille zdolal Edmunda a ve finále ve Vídni vyzve krajan Tsongu

Tsonga si zároveň udržel naději na Turnaj mistrů, který se koná v Londýně za měsíc. Ve Vídni ale potřebuje nutně vyhrát a další body musí brát na Masters v Paříži.

Jeho sokem v boji o titul bude jeho krajan Lucas Pouille, který svedl dramatickou bitvu s  Kylem Edmundem. Dvaadvacetiletý Brit získal první sadu téměř hodině v tie-breaku, který vyhrál poměrem 9:7.

V dalším průběhu se ale pětadvacátý hráč světa Pouille začal lepšit a ukazovat, proč v předchozím průběhu turnaje neztratil ani set. Ve druhé sadě sebral Edmundovi jeden servis, v rozhodující třetí pak dva.  

Tenisový turnaj mužů ve Vídni:

Dvouhra - semifinále: Tsonga (8-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 7:6 (7:4), 7:5, Pouille (Fr.) - Edmund (Brit.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články