Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tsitsipas se v Barceloně postaví Nadalovi. Djokovič se poroučí po bitvě s Karacevem

Druhé finále za sebou a možná i druhý triumf. Řecký tenista Stefanos Tsitsipas si po týdnu opět zahraje o titul. V semifinále v Barceloně si poradil dvakrát 6:3 s Jannikem Sinnerem z Itálie. Rafael Nadal se stal druhým finalistou. Zahraje si o dvanáctý titul z turnaje v Barceloně, když porazil 6:3, 6:2 krajana Pabla Carreňa. Na turnaji v Bělehradě padla světová jednička Novak Djokovič s Rusem Aslanem Karacevem 5:7, 6:4 a 4:6 a na domácí titul si musí nechat zajít chuť.

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas
zdroj: ČTK/AP autor: Joan Monfort

V Barceloně půjde o reprízu finále z roku 2018, kdy bývalý první hráč světa Nadal zvítězil 6:2, 6:1 a získal dosud poslední titul z katalánské metropole.

Čtyřiatřicetiletý Nadal má s Tsitsipasem bilanci šest výher a dvě porážky. Jednu z nich zaznamenal ve čtvrtfinále letošního Australian Open, kde nad světovou pětkou vedl 2:0 na sety, ale nakonec prohrál.

Dvaadvacetiletý Tsitsipas minulý týden vyhrál turnaj v Monte Carlu a natáhl vítěznou sérii na devět zápasů. V neděli bude usilovat o sedmý titul v kariéře. Nadal si ve finále zahraje poprvé od října a celkem má na kontě 86 titulů včetně 20 grandslamů.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal si zahraje finále proti Tsitsipasovi

Turnaj mužů v Barceloně (antuka, dotace 1,702.800 eur):

Dvouhra - semifinále:

Nadal (1-Šp.) - Carreňo (6-Šp.) 6:3, 6:2, Tsitsipas (2-Řec.) - Sinner (11-It.) 6:3, 6:3.

Djokovič přitom vstoupil do utkání s 28. hráčem žebříčku Karacevem dobře. V první sadě vedl 3:0, ale soupeř dokázal skóre otočit. Ve druhé se obrat povedl domácí hvězdě, ale v rozhodujícím setu ztratil Djokovič za stavu 3:3 podání a Karacev vedení udržel.

"Klobouk dolů, zasloužil si vyhrát," řekl Djokovič, který po vyřazení nenaváže na bělehradské triumfy z let 2009 a 2011. "Odehráli jsme spoustu skvělých výměn, ale nebudu na ně moc vzpomínat, když jsem prohrál. Bojoval jsem, ale on vždycky, když to potřeboval, zahrál skvělý úder," dodal.

"Tohle je bez pochyby moje největší vítězství. Na Australian Open jsem měl pocit, že jsem hrál proti zdi, ale tohle byl jiný povrch a já byl koncentrovaný," připomněl Karacev prohru s Djokovičem z úvodního grandslamu sezony.

Djokovič tak nenaváže na bělehradské triumfy z let 2009 a 2011. Karacev si zahraje o druhý titul v kariéře. Dosud jediné finále v březnu v Dubaji vyhrál. V srbské metropoli bude jeho finálovým soupeřem Ital Matteo Berrettini, který porazil 6:1, 6:7, 6:0 Japonce Tara Daniela.

Tenisový turnaj mužů v Bělehradu (antuka, dotace 711.800 eur):

Dvouhra - semifinále: Karacev (3-Rus.) - Djokovič (1-Srb.) 7:5, 4:6, 6:4, Berrettini (2-It.) - Daniel (Jap.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:0.

Čtyřhra - finále: I. Sabanov, M. Sabanov (Chorv.) - Behar, Escobar (Urug./Kol.) 6:3, 7:6 (7:5).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články